fbpx

Compositie "Desh ki Dharti", Moeder Aarde, gelanceerd

GFC NIEUWS- Met als doel om mensen te motiveren, heeft Sharda Doekhie afgelopen week een compositie uitgebracht, die de nadruk legt op het belang van zorg dragen, niet alleen voor onszelf, maar voor deze planeet, ook in het belang van de toekomstige generaties en voor alle organismen die hier al veel langer verblijven dan wij.
De 50ste Wereld Aarde Dag viel dit jaar op woensdag 22 april en dat leek het meest geschikte moment om deze nieuwe muziekcompositie met de boodschap van “Desh Ki Dharti” (Moeder Aarde) te lanceren om zoveel mogelijk mensen te motiveren hun individuele en collectieve verantwoordelijkheid in deze te nemen, ook na de Covid-19 periode, zegt Doekhie.
De titel “Desh ki Dharti” verwijst naar de grond van het land in brede zin van het woord: Moeder Aarde als een geheel.
Dat de Aarde een belangrijke rol vervult in ons dagelijks leven, is een feit. De mensheid kan niet bestaan zonder de geschenken van Moeder Aarde (voedsel, lucht, water).
Desondanks gaan velen echter heel vaak onverantwoordelijk en egoïstisch om met de aarde. De consequenties hiervan zien we overal om ons heen, meent Doekhie.
De aarde heeft miljoenen jaren gewerkt aan de opbouw van al hetgeen wij nu, heel dankbaar, mogen gebruiken. Aangezien vele oude beschavingen deze bijzondere levensprocessen al (h)erkenden en respecteerden, leek het belangrijk om ook enkele traditionele geluiden te incorporeren in het lied, naast de meer moderne fusion-sfeer van oosterse en westerse elementen.
Het lied was op de radio te horen vanaf 20 april en de videoclip wordt nog voor eind april verwacht. De vocalisten in dit lied zijn Nisha Madaran, Ilhaam Ahmadali, Fariz Barsatie en Viresh Oeditram.
Het muzikale arrangement is gedaan door Anthony Hintzen en tezamen met de muzikanten Randy Baitali, Roché Soehawan, Gordon Brandon en Ilhaam Ahmadali is de muziek tot leven gebracht.
Doekhie is al 35 jaren actief in de Surinaams – Hindoestaanse muziekwereld en heeft intussen meerdere eigen composities uitgebracht, waaronder ook enkele in verband met Divali, Eid-ul-Fitre en Wereld Milieu Dag.

BEKIJK OOK
Green Growth Suriname ontvangt SRD 318.430 voor Tiny Food Gardens