fbpx
Compositie “Desh ki Dharti”, Moeder Aarde, gelanceerd

GFC NIEUWS- Met als doel om mensen te motiveren, heeft Sharda Doekhie afgelopen week een compositie uitgebracht, die de nadruk legt op het belang van zorg dragen, niet alleen voor onszelf, maar voor deze planeet, ook in het belang van de toekomstige generaties en voor alle organismen die hier al veel langer verblijven dan wij.

De 50ste Wereld Aarde Dag viel dit jaar op woensdag 22 april en dat leek het meest geschikte moment om deze nieuwe muziekcompositie met de boodschap van “Desh Ki Dharti” (Moeder Aarde) te lanceren om zoveel mogelijk mensen te motiveren hun individuele en collectieve verantwoordelijkheid in deze te nemen, ook na de Covid-19 periode, zegt Doekhie.

De titel “Desh ki Dharti” verwijst naar de grond van het land in brede zin van het woord: Moeder Aarde als een geheel.

Dat de Aarde een belangrijke rol vervult in ons dagelijks leven, is een feit. De mensheid kan niet bestaan zonder de geschenken van Moeder Aarde (voedsel, lucht, water).

Desondanks gaan velen echter heel vaak onverantwoordelijk en egoïstisch om met de aarde. De consequenties hiervan zien we overal om ons heen, meent Doekhie.

De aarde heeft miljoenen jaren gewerkt aan de opbouw van al hetgeen wij nu, heel dankbaar, mogen gebruiken. Aangezien vele oude beschavingen deze bijzondere levensprocessen al (h)erkenden en respecteerden, leek het belangrijk om ook enkele traditionele geluiden te incorporeren in het lied, naast de meer moderne fusion-sfeer van oosterse en westerse elementen.

Het lied was op de radio te horen vanaf 20 april en de videoclip wordt nog voor eind april verwacht. De vocalisten in dit lied zijn Nisha Madaran, Ilhaam Ahmadali, Fariz Barsatie en Viresh Oeditram.

Het muzikale arrangement is gedaan door Anthony Hintzen en tezamen met de muzikanten Randy Baitali, Roché Soehawan, Gordon Brandon en Ilhaam Ahmadali is de muziek tot leven gebracht.

Doekhie is al 35 jaren actief in de Surinaams – Hindoestaanse muziekwereld en heeft intussen meerdere eigen composities uitgebracht, waaronder ook enkele in verband met Divali, Eid-ul-Fitre en Wereld Milieu Dag.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)