fbpx

Competitiejaar Paramaribo Slagbalbond gestart

Het competitiejaar van de Paramaribo Slagbalbond is voor het seizoen 2018 – 2019 van start gegaan. Afgelopen zondag gaf de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, het startsein voor het nieuwe seizoen, waaraan zeven dames – en vier heren verenigingen meedoen.

In 1996 werd de Paramaribo Slagbalbond opgericht, die ressorteerde onder de Surinaamse Slagbal Bond (SSB). Vanaf 1996 heeft de bond elk jaar competities afgewerkt totdat er een stop kwam in 2000. Vorig jaar organiseerde de Paramaribo Slagbalbond opnieuw de competities. Bij de heropstart van de competitie is de heren klasse geïntroduceerd. Daarvoor werd slagbal als een damessport beschouwd.

De minister heeft haar ondersteuning toegezegd om ook de slagbalsport verder te helpen ontwikkelen en deze te brengen naar grotere hoogten. De bewindsvrouw overhandigde wat slagbalmateriaal aan de bond, zodat zij ongestoord de competitie draaiende kan houden en drukte de sporters en het publiek op het hart om verdraagzaam te zijn en sportiviteit hoog in het vaandel te houden.

Voor het competitie jaar 2018 – 2019 komen bij de dames Innovate, Celebration, Makandra, Shining stars, Struggles, Interlove en Tropen tegen elkaar uit. Bij de heren hebben de teams Rainbow, Amarshakti, The Boys, en Shining Stars zich opgegeven.

Er zal een 2 ronde systeem afgewerkt worden. Het vorig slagbal seizoen is Rainbow in de heren klasse kampioen geworden en in de damesklasse was De Tropen op de eerste plaats geëindigd.(GFC)