fbpx
Community Hub lanceert bewustwordingscampagne “Spreken om te Leven”

GFC NIEUWS- “Spreken om te Leven” is de samenwerking tussen The Community Hub en de kinderartsen Kloof en Wolf.

Met deze campagne willen zij zoveel mogelijk de bewustwording omtrent kindermishandeling vergroten en de noodzaak belichten om te praten met een vertrouwenspersoon.

De mentale gesteldheid van onze burgers is ernstig van belang voor de welvaart van ons land. Wij hebben gemerkt dat er veel kinderen en volwassenen zijn, die niet spreken en zich niet uiten. Tegelijkertijd zien wij de noodzaak om niet alleen de bewustwording omtrent kindermishandeling te vergroten, maar ook meer te doen, meer te helpen, voert de organisatie aan.

Zij wijst erop dat geweld tegen kinderen niet alleen invloed heeft op het kind en hun kwaliteit van leven, maar op latere leeftijd vergroot het ook het risico op chronische ziekten zoals hypertensie en suikerziekte. “Wij beschikken niet over de professionele inzichten om dit in de juiste banen te begeleiden, maar wat wij wel hebben is passie en heel veel liefde naar de kinderen toe. Onze vrijwilligers volgen cursussen en zoeken naar opties om te kunnen helpen en de juiste wegen te vinden hiertoe. Daarom is deze campagne in leven geroepen.”

Op 20 november wordt gestart met een launch en discussieavond. Er zijn sprekers uit de zorgsector, waaronder psychologen, kinderartsen en maatschappelijke werkers. Hieraan gekoppeld is een Hub Cafe, waarbij je je kan uiten op verschillende manieren zoals dans, zang, spoken word en nog veel meer.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.