fbpx

Community Hub lanceert bewustwordingscampagne “Spreken om te Leven”

GFC NIEUWS- “Spreken om te Leven” is de samenwerking tussen The Community Hub en de kinderartsen Kloof en Wolf.
Met deze campagne willen zij zoveel mogelijk de bewustwording omtrent kindermishandeling vergroten en de noodzaak belichten om te praten met een vertrouwenspersoon.
De mentale gesteldheid van onze burgers is ernstig van belang voor de welvaart van ons land. Wij hebben gemerkt dat er veel kinderen en volwassenen zijn, die niet spreken en zich niet uiten. Tegelijkertijd zien wij de noodzaak om niet alleen de bewustwording omtrent kindermishandeling te vergroten, maar ook meer te doen, meer te helpen, voert de organisatie aan.
Zij wijst erop dat geweld tegen kinderen niet alleen invloed heeft op het kind en hun kwaliteit van leven, maar op latere leeftijd vergroot het ook het risico op chronische ziekten zoals hypertensie en suikerziekte. “Wij beschikken niet over de professionele inzichten om dit in de juiste banen te begeleiden, maar wat wij wel hebben is passie en heel veel liefde naar de kinderen toe. Onze vrijwilligers volgen cursussen en zoeken naar opties om te kunnen helpen en de juiste wegen te vinden hiertoe. Daarom is deze campagne in leven geroepen.”
Op 20 november wordt gestart met een launch en discussieavond. Er zijn sprekers uit de zorgsector, waaronder psychologen, kinderartsen en maatschappelijke werkers. Hieraan gekoppeld is een Hub Cafe, waarbij je je kan uiten op verschillende manieren zoals dans, zang, spoken word en nog veel meer.

BEKIJK OOK
Afsluiting wegen vanwege Oil & Gas Summit en Caricom Staatshoofdenvergadering