fbpx
Communicatie Dienst Suriname vervangt NII

GFC NIEUWS- Het Kabinet van de President heeft het besluit genomen om over te gaan tot een naamsverandering bij het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Dit instituut zal voortaan de Communicatie Dienst Suriname (CDS) heten.

Deze naamsverandering komt op basis van vernieuwde inzichten, waarbij de overheid wil overstappen van slechts informatievoorziening naar interactieve communicatie met de burger. Deze manier van informatie-uitwisseling sluit naadloos aan bij de hedendaagse manier van communiceren.

De Communicatie Dienst Suriname zal gebruik maken van alle ten dienste staande mediakanalen, om ervoor te zorgen dat elke Surinaamse (wereld)burger bereikt kan worden. Gelet op de huidige technologische ontwikkelingen is het noodzakelijk mee te gaan met de trend op dit gebied. ICT heeft immers een onmiskenbare plek in elke samenleving.

Tijdens de inauguratie van president Chandrikapersad Santokhi is het nieuwe logo waarmee de regering de samenleving wil dienen, gepresenteerd. In dit logo is het silhouetje van de Surinaamse kaart, te zien, met daarin de diverse kleuren die alle bevolkingsgroepen weergeven. Dit is het eenheidssymbool. Samen vormen wij een natie.

Indachtig die eenheid, wordt dit het nieuwe logo waarmee de regering zal werken. De Communicatie Dienst Suriname zal hierin voorgaan.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.