fbpx
Commissie Voorlichting Verkiezingen doet Scholengemeenschap Nickerie aan

GFC NIEUWS- Scholengemeenschap Nickerie, bestaande uit het Pedagogisch Instituut en het IMEAO in Nickerie is aangedaan door de commissie Voorlichting Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het is de tweede school die is bezocht tijdens de landelijke scholentour op middelbaar niveau. De bedoeling is om zoveel mogelijk first voters te bereiken door ze alle informatie te verschaffen over hoe te stemmen en wat er allemaal nodig is om te gaan stemmen op 25 mei.

Het is gebleken dat deze doelgroep niet zelf naar informatie op zoek gaat. Daarom heeft de commissie Voorlichting Verkiezingen besloten om zelf naar de jongeren toe te stappen om de awareness over de verkiezingen onder deze doelgroep te vergroten.

Aangezien de Wettelijke Ter inzagelegging van de kiezerslijsten nu gaande is, werden de studenten in de mogelijkheid gesteld om hun persoonsgegevens ook ter plekke te controleren. Het lag in de bedoeling om ook de Scholengemeenschap Nickerie, bestaande uit het HAVO, VWO aan te doen, helaas kon dat niet vanwege de S.O. periode. Met dit bezoek heeft de commissie zeker driehonderd studenten kunnen bereiken.

Directeur Dinesh Binda van IMEAO Nickerie meent dat elke informatie naar de studenten toe belangrijk is. Hij apprecieert het bijzonder dat Nickerie niet is overgeslagen. De gang naar de stembus is een burgerrecht, waarbij burgers door te gaan stemmen de toekomst van het land helpt mede bepalen, zegt Binda.

Bepat Nawien, student IMEAO Nickerie van de richting marketing heeft de verstrekte informatie als zeer leerrijk ervaren. Ook is hij erg content met het initiatief dat zij gelijk hun persoonsgegevens konden controleren. Nu is hij verzekerd dat hij op de kiezerslijst staat en op 25 mei gaat hij zeker naar de stembus om zijn stem uit te brengen.

De studenten Karishma Ramdhan, studente IMEAO Nickerie en Ramdien Tushania student van het Pedagogisch Instituut Nickerie geven aan dat de informatie hen goed heeft bereikt en zij nu precies weten hoe te stemmen op 25 mei. Hun oproep naar de kiesgerechtigden is om op 25 mei te gaan stemmen en bewust te stemmen.

De landelijke scholentour zal zich ook voortzetten in de andere districten. De scholentour ging op 26 februari van start. De eerste scholengemeenschap die werd bezocht was de scholengemeenschap Tamanredjo (S.G.T.) bestaande uit drie scholen: HAVO,VWO en IMEAO. De volgende school die zal worden aangedaan is het A.M.T.O.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…