fbpx
Commissie Voorlichting gestart met scholentour

GFC NIEUWS- De commissie Voorlichting Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken is gestart met de landelijke scholentour.

Met deze scholentour, welke van start ging op 26 februari, worden zoveel mogelijk scholengemeenschappen op middelbaar niveau bezocht om de bewustwording over de verkiezingen onder deze doelgroep te vergroten. Kiesgerechtigden, die voor het eerst gaan stemmen, hebben zeker behoefte aan meer informatie als het gaat om de verkiezingen die gehouden zullen worden op 25 mei 2020.

In deze periode worden studenten op verschillende manieren gemotiveerd om te gaan stemmen. De periode van de Wettelijke Ter Inzage legging van de kiezerslijsten (WTIL) is van start gegaan op 14 februari en duurt tot en met 14 maart.

De studenten worden tijdens deze bezoeken op het hart gedrukt om hun persoonsgegevens te checken. Dat kan op de verschillende BvB-kantoren, Commissariaten en de 378 mobiele units landelijk. Het gemakkelijkst kunnen zij hun gegevens checken op cbb.gov.sr. Dit werd ook aan hun gedemonstreerd op hun telefoon, tablet of laptop en er werd gevraagd deze informatie niet alleen te delen, maar zoveel mogelijk anderen te helpen met het controleren van hun persoonsgegevens als zij dat zelf niet kunnen.

De eerste scholengemeenschap die werd aangedaan is de scholengemeenschap Tamanredjo (S.G.T.). die bestaat uit drie scholen: HAVO,VWO en IMEAO en telt ongeveer 600 studenten.

Directeur Soedirman Soetodrono gaf aan het een primeur te vinden dat de S.G.T. als eerste is aangedaan. Hij is blij met dit bezoek, omdat de jongeren die niet bewust zijn over de verkiezingen nu beter geïnformeerd zijn.

Hij stelde verder dat de verkiezingen de kiesgerechtigden in staat stelt hun keuze te bepalen voor de komende vijf jaren. Hij adviseerde elke kiesgerechtigde om gebruik te maken van dit moment om hun toekomst voor tenminste de komende vijf jaren te bepalen. “Het is jouw recht, maak tenminste gebruik van jouw recht om de toekomst te bepalen,” aldus Soetodrono.

De scholengemeenschappen in Nickerie, Saramacca, Wanica en het AMTO in Paramaribo zullen ook worden bezocht om de informatie over de wettelijke ter inzage legging en de verkiezingen te delen. In een later stadium zullen er andere activiteiten volgen waaraan ook jongeren zullen participeren.

De districten waar er geen scholengemeenschappen zijn, worden aangedaan tijdens de districtentour, zodat de informatie ook hen bereikt.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.