fbpx
Commissie Viering 45 jaar Srefidensi geïnstalleerd

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de commissie in het kader van de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid geïnstalleerd.

De installatie heeft plaatsgevonden op 12 augustus op het Kabinet van de President. De commissie Viering 45 jaar Srefidensi wordt bemenst door personen vanuit verschillende disciplines, waaronder: veiligheidsdeskundigen, een historicus, vertegenwoordigers van ministeries en werkarmen van de overheid.

Commissievoorzitter Pertab Goerdayal zegt dat 45 jaar Srefidensi een markant moment is voor Suriname. Het is een grote uitdaging om met de huidige Covid-19-crisis dit heugelijk feit te vieren. “We hebben de opdracht gehad om verschillende mogelijkheden te bekijken.” Volgens hem zijn er opties besproken om de viering in Paramaribo te doen geschieden of op districtsniveau. In de komende dagen zal de werkgroep zich verder daarover buigen en verslag doen aan het staatshoofd.

De voorzitter zegt dat 45 jaar Srefidensi onder normale omstandigheden groots gevierd zou worden. Echter, er zal bij de activiteiten voldoende rekening gehouden moeten worden met Covid-19-protocollen. Belangrijk bij de activiteiten zal zijn het belang van het nationalistisch gevoel. “Laten wij een nationaal karakter geven aan de viering en daarbij het bedrijfsleven en overheidsorganisaties.”

Voorzitter Goerdayal zegt dat Suriname rond de onafhankelijkheidsviering bezoek van buitenlandse regeringsvertegenwoordigers mag verwachten. “Dat is ons al doorgegeven door de president.”

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…