fbpx

Commissie ter verbetering en standaardisatie ambulancedienst in Suriname

GFC NIEUWS- De commissie ter verbetering en standaardisatie van de ambulancedienst in Suriname is vanaf woensdag een feit.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de commissie voor een jaar geïnstalleerd.

Het doel van deze commissie is om over te gaan tot het ontwikkelen van een nationale standaard voor het verbeteren en waarborgen van kwaliteit van de ambulancedienst. Het garanderen hiervan gaf de noodzaak tot instelling van deze commissie.

Suriname beschikt landelijk over een aantal ambulancediensten, in samenwerking met de politie en de brandweer. Echter ontbreek het aan een nationale richtlijn voor de ambulancedienst om gericht de kwaliteit van deze dienst te verbeteren.

BEKIJK OOK
LVV-minister Sewdien installeert Raad van Overleg voor Zeevisserij

De waarnemend directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, gaf aan dat een multi centrale aanpak met alle stakeholders van belang is. Samenwerken met eenieder die een ambulancedienst heeft moet zorg dragen voor een betere zorgverlening in Suriname.

In de commissie hebben de volgende personen zitting: Xaviera Marica als voorzitter, Johanna Lakhisaran, Lindy Liauw Kie Fa, Brian Bottse, Faisel Madjoe, Iwan Marengo, Jimmy Kandhai, Henri Brug en Lalchan Bhawan.