fbpx
Commissie moet toezien dat prijsopdrijving door aannemers wordt vermeden

GFC NIEUWS- Volgens minister Riad Nurmohamed bestond deze commissie al jaren, maar wordt vervangen door een nieuw team.

Het gaat om een commissie die erop moet toezien dat prijsopdrijvingen worden vermeden door aannemers. De commissie bestaat niet alleen door personen die nieuw zijn bij het ministerie, maar ook personen die over voldoende kennis beschikken in soortgelijke commissies binnen het ministerie van Openbare Werken.

De minister is van mening om nieuwe leden te trainen die in de toekomst ook zitting kunnen nemen in zulke werkgroepen. Vermeldenswaard is dat er ook personen buiten OW in de gelegenheid worden gesteld, een handje mee te helpen door te participeren in de commissies.

De werkwijze zal derhalve veranderen, waarna aannemers een procedure zullen moeten volgen. Op de website van het ministerie van Openbare Werken staat alles daarover duidelijk vermeldt.

Formulieren betreffende beschikbare projecten kunnen online worden ingevuld en opgestuurd. Het ministerie is daarom bezig de diensten te professionaliseren.

De intake units worden beter bereikbaar voor bezoekers. De minister benadrukt dat deze werkgroep zijn borst kan nat maken, vanwege aanvragen van dienstverleners die zaken gaan presenteren met betrekking tot prijsopdrijving.

De commissie is ingesteld voor een duur van 2 jaren.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…