fbpx
Commissie Grondenrechten maakt kennis met traditionele gezagdragers

Het Managementteam Erkenning Grondenrechten Inheemse en Tribale Volken heeft een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd met traditionele gezagdragers.

Deze bijeenkomst in de Congreshal was bedoeld om de verschillende gezagdragers van de Inheemse en Tribale volken in staat te stellen kennis te maken met de leden van de commissies, het managementteam en het secretariaat. Voornoemden zijn allemaal belast zijn met de uitvoering van het stappenplan dat moet leiden tot erkenning van de grondenrechten.

Volgens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, die ook aanwezig was bij de bijeenkomst, is het grondenrechtenvraagstuk van de Inheemse en Tribale volken heel belangrijk. “Het geeft niet alleen een stukje rechtszekerheid, maar ook een rechtvaardigheidsgevoel dat de formalisatie plaatsvindt van de woon- en leefgebieden waarop de mensen al eeuwen hebben gewoond”, zegt de bewindsman.

Verder is het ook belangrijk dat het grondenrechtenvraagstuk in orde komt, zodat onder andere investeerders weten waar ze aan toe zijn. Dit maakt het beleid op dit vraagstuk voorspelbaar voor eenieder.

De Commissie Erkenning Grondenrechten Inheemse en Tribale Volken heeft als taak het bewustwordingsproces betreffende het grondenrechtenvraagstuk op gang te brengen.

Verder moet de commissie communiceren met de verschillende doelgroepen die zijn ingesteld om uiteindelijk het begrip in de totale gemeenschap te winnen voor de conceptwet die in september dit jaar moet worden ingediend.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…