Commissie buigt zich over kwaliteitsverbetering moedergezondheidszorg

GFC NIEUWS- Door de diverse complicaties op het gebied van moedergezondheidszorg, voornamelijk een hoog percentage aan moedersterfte evenals de doodgeboorte- en pasgeboren sterfte, is de commissie Maternal Health and Mortality Reduction Steering in het leven geroepen.
Het voornaamste doel van deze commissie is het zorgdragen voor kwaliteitsverbetering van de moedergezondheidszorg. Deze installatie vond plaats op dinsdag 11 februari op het ministerie van Volksgezondheid, door de minister Antoine Elias.
“Laat mij beginnen om jullie te bedanken, dat jullie als technocraten onze technische commissie willen ondersteunen. Wij zijn u heel dankbaar voor,” aldus minister Antoine Elias. Ook gaf hij aan dat de commissie niet alleen zijn vertrouwen heeft maar van de totale regering en hoopt dat het een enorme boost zal geven aan de gezondheidszorg met name de moeder en kind zorg.
Voorzitter Robert Mohamed benadrukte het belang van de commissie. Hij benadrukte dat het een sturingscommissie is die alle bestaande commissies dient te sturen in de richting van kwaliteitsverbetering en planning. Volgens hem zullen alle stakeholders binnen de commissie hun eigen meerwaarde en extra dimensie toevoegen bij het uitvoeren en monitoren van het plan van aanpak.
De commissie is geïnstalleerd voor een periode van twee jaar en wordt geleid door Robert Mohamed.