fbpx
Commissie buigt zich over kwaliteitsverbetering moedergezondheidszorg

GFC NIEUWS- Door de diverse complicaties op het gebied van moedergezondheidszorg, voornamelijk een hoog percentage aan moedersterfte evenals de doodgeboorte- en pasgeboren sterfte, is de commissie Maternal Health and Mortality Reduction Steering in het leven geroepen.

Het voornaamste doel van deze commissie is het zorgdragen voor kwaliteitsverbetering van de moedergezondheidszorg. Deze installatie vond plaats op dinsdag 11 februari op het ministerie van Volksgezondheid, door de minister Antoine Elias.

“Laat mij beginnen om jullie te bedanken, dat jullie als technocraten onze technische commissie willen ondersteunen. Wij zijn u heel dankbaar voor,” aldus minister Antoine Elias. Ook gaf hij aan dat de commissie niet alleen zijn vertrouwen heeft maar van de totale regering en hoopt dat het een enorme boost zal geven aan de gezondheidszorg met name de moeder en kind zorg.

Voorzitter Robert Mohamed benadrukte het belang van de commissie. Hij benadrukte dat het een sturingscommissie is die alle bestaande commissies dient te sturen in de richting van kwaliteitsverbetering en planning. Volgens hem zullen alle stakeholders binnen de commissie hun eigen meerwaarde en extra dimensie toevoegen bij het uitvoeren en monitoren van het plan van aanpak.

De commissie is geïnstalleerd voor een periode van twee jaar en wordt geleid door Robert Mohamed.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.