fbpx

Commissie bereidt deelname Suriname aan ‘The Year of Return Ghana’ voor

GFC NIEUWS- De ‘Nationale Commissie The Year of Return Ghana’ is een commissie die belast is met de voorbereidingen van de Surinaamse delegatie voor de deelname aan the Year of Return Ghana in de periode 29 oktober – 3 november van dit jaar.

Eind oktober zal in Ghana- 400 jaar na de verscheping van de eerste tot slaaf gemaakte Afrikanen – het Jaar van terugkeer worden gevierd.

De Ghanese regering ziet dit als een belangrijk moment om de veerkracht van alle slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel die werden verspreid en over de hele wereld werden geplaatst in Noord – Amerika, Zuid – Amerika, Caribisch gebied, Europa en Azië.

BEKIJK OOK
Menstruatiearmoede in Suriname pak je niet aan met verkoopdagen

Diverse landen, waaronder Suriname, hebben gehoor gegeven aan de Ghanese overheid. In Suriname heeft een commissie onder leiding van Ifna Vrede voorbereidingen getroffen voor deelname.

De Surinaamse delegatie zal bestaan uit Afro-Surinaamse culturele groepen die zullen deelnemen aan een groots opgezette culturele parade op 1 november.

De culturele parade is bedoeld om het Afrikaans cultureel erfgoed, zoals het eeuwenlang in stand is gehouden in diverse landen, ten toon te spreiden.