fbpx

Commissariaat Paramaribo Noordoost voert verscherpte winkelcontroles uit

Het Commissariaat van Paramaribo Noordoost heeft de controles op handelszaken verhoogd. Hieraan hebben het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Economische Controledienst en het Surinaamse Standaarden Bureau meegewerkt.

Ugenio Hoefdraad, Adjunct District Secretaris (ADS) van het commissariaat, geeft aan dat dagelijks er dagelijks inspecties worden verricht. Naar de feestdagen toe hebben zij de controles verscherpt.

Tijdens de inspecties word er gelet op zaken zoals, de hygiëne en gezondheidsvoorwaarden, een geldige vergunning, keuringscertificaat voor personeelsleden van etenszaken en etikettering bij goederen.

Na constatering van deze ongeregeldheden worden de winkels terstond gesloten en krijgen de winkeleigenaren een lijst met de voorwaarden waaraan zij zich dienen te houden. Na ontvangst van zo een lijst met correctieve maatregelen worden de ondernemers / winkeliers in de gelegenheid gesteld te voldoen aan alle vergunnings-, veiligheids,- en gezondheidsvoorwaarden. Krachtens artikel 13 der voedingsmiddelen verordening 1911, geldende tekst (g.b. 1953 No. 134) blijven de zaken tot nader orde gesloten.

Hoefdraad geeft ook aan dat het commissariaat de nodige bijdrage levert in de vorm het het begeleiden van de ondernemers voor een betere inrichting conform de voorwaarden.

Het commissariaat verzekert de gemeenschap dat er alles aan gedaan wordt dat de items op de rekken in de winkels schoon zullen zijn en ook voorzien worden van de nodige etiketten.(GFC)