fbpx

Commissariaat Marowijne werkt aan plan voor boost toerisme

De districtscommissaris (dc) van Marowijne, Freddy Daniël, werkt samen met zijn personeel aan een toeristenplan voor Albina. “Die bewustwording voor toerisme moet op gang komen”, stelt Cyrano Asoite, vertegenwoordiger van het commissariaat. Een schoon milieu kan het toerisme bevorderen wat deviezen oplevert voor het land.

Momenteel zijn verschillende groepen uit de gemeenschap en het commissariaat bezig met schoonmaakwerkzaamheden op Galibi. Hiermee probeert de dc, in het bijzonder, Toerisme in het gebied een boost te geven. ”Tot zover ik weet, is een grote groep van de gemeenschap nog nooit naar Galibi geweest. Met de werkzaamheden die nu plaatsvinden en een gedegen plan zijn wij ervan overtuigd dat deze plaats bekendheid zal krijgen”, geeft Asoite aan.

Vanuit de overheid zijn reeds boten beschikbaar gesteld om geïnteresseerden te vervoeren naar Galibi. Hetgeen waaraan het commissariaat in samenwerking met de overheid hard werkt is de ordening in het district Marowijne.

Een zorgwekkend punt is het probleem welke er is met de boothouders, de chauffeurs die de verschillende routes onderhouden en de venters. Velen opereren zonder een geldige vergunning.

Naast Galibi wordt er ook gewerkt aan het strand. Ondanks de werkzaamheden wordt er dagelijks nog heel veel vuil aangespoeld dat voornamelijk van de dorpelingen komt en van passagiers die tijdens hun bootreis, vuil in het water gooien.

Een voorstel dat het commissariaat heeft gedaan aan de boothouders is om een ton of vuilzak te plaatsen in hun boten.

Ook wordt er gewerkt aan een bijeenkomst met de gemeenschap van het district om hen te wijzen op de voordelen en het belang van een schoon district. Als blijkt dat ondanks alle voorlichting bewoners zich toch niet houden aan de regels, zal het commissariaat genoodzaakt zijn sancties op te leggen in de vorm van boetes.(GFC)

OOK INTERESSANT
‘Ontslagwet 2018’ wordt geëvalueerd