fbpx

Commewijne krijgt gloednieuw woningbouwproject te Richelieu

GFC NIEUWS- “Men had geen geloof in dit woningbouwproject. Mensen vroegen hun geld terug, maar je ziet het resultaat vandaag. Er wordt een start gemaakt.”

Zo uitte de trotse gewezen districtscommissaris van Commewijne Remy Pollack zich bij het startsein voor het project Housing District Commewijne te Richelieu.

Pollack is zelf initiatiefnemer van dit woningbouwproject. In de eerste fase van het project zullen er 200 woningen worden opgezet.

Volksvertegenwoordiger Rajiv Ramsahai zegt dat president Desiré Bouterse er alles aan doet om het land tot ontwikkeling te brengen, zo ook Commewijne. “Ik bedank de regering die constant bezig is met de ontwikkeling van Suriname en ervoor zorgdraagt dat alle Surinamers het beter kunnen hebben. Terwijl we hier zijn is de Wet Woningbouwfonds in behandeling in het parlement. Zie weer de zekerheid die deze regering biedt.”

Districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne zegt dat er wederom een startsein voor een ontwikkelingsproject wordt gegeven in het district.

“Dagelijks merken wij dat de behoefte er bij mensen een behoefte is om een eigen woning te hebben. De regering laat hiermee zien dat ze er alles aandoet om ervoor te zorgen dat men in aanmerking kan komen. We streven dat dit project binnen niet al te lange tijd operationeel is. We moeten blijven werken aan de toekomst van dit district.” H

BEKIJK OOK
VHP staat stil bij dag der Inheemsen en Javaanse immigratie

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat een dak boven het hoofd van eminent belang is voor de ontwikkeling van de mens.

“Kinderen kunnen beter opgroeien in een vertrouwde omgeving, die voldoet aan de minimale levensstandaarden. Deze regering werkt en we merken dat ze niet alleen werken. We doen het samen met die gemeenschap dit is niet het enige project er zijn nog meer. We merken dat niet alleen in Commewijne ontwikkeling komt, maar in alle districten.”

Minister Chotkan zegt verder: “Wat kan mooier zijn dan het verrijzen van huizen en scholen, maar het ligt ook aan ons allen om dit te onderhouden. Onder Welke omstandigheden dan ook wordt ervoor gezorgd dat die duurzame ontwikkeling zal komen. Er zal worden voorzien in de behoefte die er is.”

Hij voegde eraan toe dat de nutsvoorziening, zoals elektra en water aanwezig zullen zijn.

Projectmanager Sandra Visser gaf uitleg over de type huizen die in fase 1 gebouwd zullen worden.

Er zal ook een ontsluitingsweg naar Mariënburg worden aangelegd. Ook zullen er verharde wegen in het project worden aangelegd.