fbpx

Commewijne huldigt vrouwen voor inzet aan medemens

Een tiental vrouwen is zaterdag in Commewijne gehuldigd voor hun bijdrage die ze de afgelopen jaren hebben geleverd op sociaal, economisch en maatschappelijk vlak.

Deze activiteit op het terrein van het districtscommissariaat Commewijne vond plaats in het kader van de herdenking van de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart.

Burgervader Adjaikoemar Kali gaf in zijn toespraak aan, dat de vrouwen in het district in opmars zijn. Ze hebben de afgelopen jaren baanbrekend werk verricht en zijn overal op de maatschappelijke ladder terug te vinden.

Hij riep de mannen ook op tot het stoppen van geweld richting de vrouw toe, maar vroeg om wederzijds respect en dialoog waardoor veel problemen opgelost kunnen worden.

De burgervader vroeg de vrouwen die niet gehuldigd zijn om zich niet overgeslagen te voelen maar wees op het feit dat elke vrouw bijzonder is.

DNA-lid Jenny Warsodikromo merkte op, dat vrouwen steeds meer hogere posities innemen. Dat is in de politiek al duidelijk, doelende op het aantal vrouwen in het parlement. Ze gaf aan, dat er in de maatschappij geen ruimte bestaat voor geweld tegen de vrouw. Ze riep zowel man als vrouw op zich te scharen achter gelijkheid voor eenieder.

BEKIJK OOK
Studiegroep presenteert tussentijdsverslag wijziging Kiesstelsel

De huldiging van de vrouwen is een activiteit geweest van het districtscommissariaat Commewijne en Purple Movement Commewijne ondersteund door enkele plaatselijke bedrijven.

Ann Sadi van de laatstgenoemde organisatie wees op een belangrijk besluit dat in 1981 is genomen, waarbij de handelingsonbekwaamheid van de getrouwde vrouw werd opgeheven. Dit heeft veel mogelijkheden geschapen voor vrouwen om zich verder te ontwikkelen.

Ze merkte ook op, dat mannen ook een applaus verdienen, omdat vrouwen alleen niet in staat zullen zijn grote prestaties neer te zetten zonder de nodige ondersteuning van de andere sekse.