fbpx

Columnisten Sunil Sookhlall en Kries Mahabier door Hoefdraad gedreigd met juridische stappen

GFC NIEUWS- De columnisten bij Suriname Herald: Sunil Sookhlall en Kries Mahabier, zijn door de advocaat van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, gedreigd met juridische stappen, vanwege hun column “Hoefdraad zit vast”.
In de brief van advocaat Aroon Gonesh worden beide heren gesommeerd om de betreffende column te laten verwijderen. Tevens sommeert advocaat Gonesh dat Sunil Sookhlall en Kries Mahabier dienen te bevestigen dat zij zich in het vervolg zich zullen onthouden van publicaties over Minister Hoefdraad, die niet door feiten worden ondersteund en dat daardoor ten onrechte ervan uitgegaan wordt dat Hoefdraad strafbare feiten heeft gepleegd.
In reactie naar advocaat Gonesh hebben beide heren het volgende geantwoord:
“Wij zijn niet gediend van uw juridische intimidatie. Wij nemen niks terug en wij gaan ook niks corrigeren. Nu niet, maar ook in de toekomst zullen wij ons niet onthouden van commentaar inzake Hoefdraad. Er volgen nog zelfs meer.
Wij columnisten, hebben een maatschappelijke taak of functie. Wij zullen onder geen beding ons laten afhouden van de uitoefening van deze functie. Wij staan klaar voor een juridische “battle” bij de rechter. See you there…
Een sterke pluriforme democratische samenleving buigt niet voor dreigementen en wij gaan onverstoord door.
Wij zullen geen minuut onbenut laten om aan uw clowneske schrijven, ruchtbaarheid te geven in de media. In dit verband willen wij u erop wijzen, dat wij deze week een persbericht zullen doen uitgaan over uw brief.”