fbpx

Colombiaanse vrouw 2 jaar na vermissing levend op zee ontdekt

Foto: New York Post

GFC NIEUWS- Een Colombiaanse vrouw – die twee jaar geleden spoorloos verdween – werd op wonderbaarlijke wijze levend op zee ontdekt door verbijsterde vissers.

“Godzijdank dat ik nog leef”, zei Angelica Gaitan, 46, die ruim 2 mijl buiten Puerto Colombia op zee dreef. De vrouw leed aan onderkoeling en werd door de lokale bevolking naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat Gaitan was geïdentificeerd, kwam haar aangrijpende achtergrondverhaal aan het licht. Het bleek dat zij al twee jaar rondzwierf en het contact met haar familie had verloren.

De vrouw was gevlucht uit een gewelddadige relatie, schrijft de New York Post. “Het misbruik begon tijdens de eerste zwangerschap. Hij sloeg me, hij mishandelde me gewelddadig”, onthulde Gaitan in het schokkende interview.

BEKIJK OOK
Derde verdachte ingesloten in diefstalzaak Powisi en vriendin

Gaitan besloot in 2018 te vluchten, nadat haar echtgenoot dreigde haar te zullen vermoorden. Ze vluchtte eerst naar Barranquilla en zocht hulp bij een daklozenopvang, hetgeen mislukte.

Daarna leefde ze enkele maanden op een strand en besloot op een dag om maar in zee te springen. Gaitan zegt dat ze zich daarna heel weinig nog kan herinneren, omdat ze het bewustzijn verloor.

Intussen is de vrouw herenigd met haar dochter in Bogotá.