fbpx
College Beheer Bureau Staatsschuld heeft nieuw bestuur

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft een nieuw bestuur benoemd voor het College van Beheer bij het Bureau voor de Staatsschuld.

In het nieuwe bestuur neemt de directeur van Financiën, Jan Tawjoeram, in de hoedanigheid van voorzitter zitting. Verder nemen Inderjiet Rambharse en Krishnawatie Moti in de hoedanigheid van lid zitting. Het bestuur is op 20 oktober benoemd voor een periode van drie jaar.

De president heeft bij de benoeming gewezen op het belang van het college. Daarnaast heeft het staatshoofd zijn misnoegen geuit over verschillende misstanden, alsook gebrekkige rapportages vanuit het college in de afgelopen drie jaar.

De nieuwbakken voorzitter Tawjoeram heeft er geloof in dat het nieuwe college met optimale doelmatigheid en efficiëntie te werk zal gaan. Hij zegt dat zijn team zo spoedig mogelijk bij elkaar zal komen om een evaluatie te maken van de huidige stand van zaken.

Het College van Beheer ziet toe op het beheer en de taakuitoefening van het Bureau. Het College is bevoegd al die inlichtingen te vragen die het voor de uitoefening van zijn toezicht nodig acht.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…