fbpx

Collectie Surinaamse kinderboeken KBF in Koninklijke Bibliotheek

GFC NIEUWS- Ruim 70 kinderboeken die de afgelopen jaren door de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname zijn uitgegeven of in samenwerking met kinderboekenschrijvers op het kinderboekenfestival zijn gepresenteerd, werden in de maand september 2020 op initiatief van de heer Cees Klapwijk verzonden naar de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.
Deze eer viel de stichting te beurt doordat de heer Cees Klapwijk, initiatiefnemer van Stichting Boekenportaal Suriname, een digitaliseringsproject van kinderboeken uitvoert en de Surinaamse kinderboeken daarin meeneemt. Het is volgens Cees Klapwijk een goede zaak dat de boekuitgaven van Stichting Kinderboekenfestival nu ook in de nationale bibliotheek van Nederland bewaard zullen worden.
Vanuit de Stichting Boekenportaal zullen nu in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek gedigitaliseerde versies van deze uitgaven gemaakt worden en deze zullen gepubliceerd worden via het Boekenportaal Suriname.
De Koninklijke Bibliotheek (KB) is de nationale bibliotheek van Nederland, gevestigd in Den Haag. Zij verzamelt alles wat in en over Nederland verschijnt, van middeleeuwse literatuur tot aan publicaties van vandaag. Zo’n 7 miljoen publicaties zijn in de magazijnen opgeslagen, boeken, kranten en tijdschriften. De Koninklijke Bibliotheek biedt ook veel digitale diensten.
Sinds 2015 heeft de KB een coördinerende rol voor het netwerk van de openbare bibliotheek.

BEKIJK OOK
Oplossingsgerichte aanpak probleem Brokopondo blijft uit, pakketten als zoethoudertjes