COL solidair met bond EBS

De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) zegt solidair te zijn met de EBS – werknemers verenigd in de OWOS.

Wanneer de staat via haar werkarmen sinds enkele dagen met de tegenaanval van doorlichting van het bedrijf komt en inkrimping dan is het inderdaad olie op het vuur gooien. Nu komt ook ‘no work no pay’ in beeld, zegt het bestuur van COL onder leiding van Hugo Blanker.

Dit is het moment waarop ook andere bonden hun stem moeten laten horen. Om nu ‘no work no pay’ toe te passen zal de staat de groene tafel moeten aangrijpen, meent zij.

Ook de verklaring van het DNA- lid Raymond Sapoen dat het gezag van de vakbond aan de hand van het schrijven van vicepresident Desi Bouterse niet is ondermijnd, is anti –vakbeweging en ‘riekt naar eigen belang’.

“Het dreigement van de vicepresident naar de arbeiders van OWOS is zeer laakbaar en ondermijnt het gezag van de president of wat er nog van over is. Dus het hogere gezag is er niet in geslaagd om de case op te lossen. Dan wordt de vicepresident erop afgestuurd met toffe dreigementen”.

Voor de COL geldt het devies: de regering moet regeren en niet regelen”.(GFC)

Overige berichten