fbpx
COL buigt zich over impact sociaaleconomische situatie

De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren(COL) komt vandaag in vergadering bijeen om zich te buigen over de heersende sociaaleconomische situatie in het land en de impact daarvan op de maatschappij.

Intussen heeft het hoofdbestuur van de COL op een drietal formele sessies relevante informaties gehad van regering, DNA en andere instanties.

Op grond daarvan kon er ter plaatste van gedachten worden gewisseld naar aard, inhoud en tempo van beleidsconcepties en voorgenomen maatregelen. De verkregen informatie zal aan de lidbonden voorgelegd worden.

Er moet voor gewaakt worden dat de perikelen rond het samengaan met de IMF de voortwoekerende aantasting van de levensstandaard en levensvreugde van de gezinnen van de actiefdienende en gepensioneerde landsdienaren blijven overschaduwen, zegt COL-voorzitter Hugo Blanker.

Intussen gaan de prijsstijgingen namelijk onverkort door en blijft de regering in gebreke om achterstallige voorzieningen aan te pakken. Het is volgens hem nu tijd om tastbare verbeteringen te bewerkstelligen voor de leefomstandigheden.

Als onderdeel van deze bijeenkomst zal de vakbondsstrijd waren verschillende lidbonden verwikkeld zijn geëvalueerd worden. In deze gaat het voornamelijk om de situatie bij bijvoorbeeld Milieubeheer en de Dienst Watervoorziening.

Ook de ontwikkelingen van de belangenbehartiging bij andere lidorganisaties zullen aan de orde komen. Intussen zijn de respectieve ultimatums gesynchroniseerd tot woensdag 15 juni.(GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…