fbpx

COL beraadslaagt over herstelplan Regering-Santhoki

GFC NIEUWS- De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) houdt op 2 november een buitengewoon conclaaf met als thema: De positie van de landsdienaar en gepensioneerde bij de samenstelling en uitvoering van het economische herstelprogramma.
Het resultaat van deze gedachtewisseling zal een belangrijke basis zijn voor de lidbonden van deze overkoepeling noodzakelijk tot acceptatie en/of ondersteuning van programma punten in dit herstel plan.
Ook de president en vicepresident zijn uitgenodigd voor deelname aan het conclaaf. Voorts is er een uitnodiging gegaan naar de BBGO , terwijl ook adviseurs van de COL verwacht worden.
Motie
Het conclaaf geldt zeer in het bijzonder voor bestuursleden van de lidbonden van de COL, in het Lalla Rookhgebouw. Door de Covid- 19-richtlijnen is de organisatie beperkt tot een minimale aantal deelnemers en moeten de bonden intern zwaar selecteren bij het sturen naar hun afvaardiging.
De aanbevelingen van het conclaaf zullen worden vervat in een Motie, die een belangrijk grondslag zal zijn voor de verdere belangenbehartiging van d actief dienende, gepensioneerde landsdienaren en hun respectieve gezinnen. haar belangenbehartiging.
Er zullen presentaties worden gehouden door Armand Zunder, met als onderwerp: Hoofdlijnen van de optie van Ravaksur over het Herstelprogramma 2020-2021.
VES-voorzitter Winston Ramautarsing zal het hebben over “De Haalbaarheid van het Herstelprogramma.”
De spreekbeurt van Reynold Simonds zal handelen over Tripartiet Overleg over de nationale en internationale standaarden, ervaring en aanbevelingen voor een uitvoerbare en controleerbare sociale consensus.
Het ministerie van Financiën heeft professor Martin Schalkwijk afgevaardigd om over het thema een presentatie te houden.
Dagvoorzitter is COL-adviseur, Suze Holband, die uiteraard ook belast is met het monitoren van de vragen en discussies.

BEKIJK OOK
Inschrijving awardwedstrijd voor kleine landbouwers van start