fbpx

Coesewijnebrug vanaf maandag afgesloten

De Coesewijnebrug wordt tijdelijk volledig afgesloten. De afsluiting gaat maandag vanaf 17:00 uur in en duurt tot en met woensdag 1 november.

De werkzaamheden op de brug maken deel uit van het rehabilitatieproject van de Coesewijnestraat. Deze zijn eerder deze maand van start gegaan en zijn in de laatste fase.

Kuldipsingh Infra voert de werkzaamheden uit in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). “Bij inspectie is gebleken dat het brugdek aan onderhoud toe is”, zegt Bryan Blinker, één van de projectdragers van de afdeling Wegen, sectie Planning en Voorbereiding van OWT&C.

De strekking vanaf de Marowijnestraat tot en met de brug zijn onderdeel van de werkzaamheden van het landelijk asfalteringsprogramma 4.

Doordat er veel verkeer en zwaar materieel over de brug gaat, is het belangrijk om de brug in zijn oude staat te brengen. Bij de opritten is er in fasen gewerkt, waardoor het verkeer gedeeltelijk opengesteld was. Vanwege gebrek aan ruimte en voor de veiligheid van de medewerkers en de weggebruikers is het noodzakelijk om de brug af te sluiten voor auto’s en zwaar verkeer tijdens de laatste fase. Alleen voetgangers, fietsers en bromfietsers zullen volgens instructies ter plaatse, de gelegenheid krijgen om gebruik te maken van de brug.

OOK INTERESSANT
Stichting Belvosur steunt kansarme kinderen in Suriname

De gemeenschap wordt gevraagd om gebruik te maken van de omleidende wegen. Er zal 1×24 uur gewerkt worden om het ongerief tot een minimum te beperken. Het ministerie doet een dringend beroep op de samenleving om haar medewerking te verlenen bij de gewijzigde verkeerssituatie.

De werkzaamheden zijn in januari 2017 gestart en het project moet volgens planning december 2018 opgeleverd worden.