Coermotibo heeft 24 uur stroomvoorziening

GFC NIEUWSREDACTIE- Met een druk op de knop werd het dorp Coermotibo in Marowijne, Suriname, op 8 augustus aangesloten op het elektriciteitsnet.

Vicepresident Ronnie Brunswijk die deze handeling pleegde hield de aanwezigen voor dat langzaam maar zeker alle dorpen en vestingen worden voorzien van stroom.

“Ik heb ook met een kokolampu moeten studeren. Ik ben nu 60 jaar en nu pas is er elektriciteit in dit gebeid,” hield de vicepresident zijn gehoor voor.

Er is volgens hem heel veel ontwikkeling verloren gegaan, doordat er geen adequate stroomvoorziening aanwezig was. De aanschaf van een lichtmotor was niet voor een ieder bestemd, gelet op het kostenplaatje.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw grijpt geslachtsdeel gewapende inbreker vast en laat niet los

“De dag komt nader dat de laatsten de eersten zullen zijn,” citeerde de vp een Bijbelse tekst.

Behalve elektriciteit mogen de dorpsbewoners uitkijken naar goed en gezond drinkwater. Deze zijn twee zaken die van eminent belang zijn voor de ontwikkeling.

“W’o set’en,” waren de woorden van de tweede man van het land. Daarmee maakte hij ook duidelijk dat er een heel goede samenwerking is met president Chandrikapersad Santokhi. Deze samenwerking uit zich onder andere in de ontwikkeling van het binnenland.

Bij dit elektrificatieproject waren onder anderen ook aanwezig de directeur van de EBS, Marcel Eyndhoven, Leo Brunswijk, president-commissaris bij de EBS, en de districtscommissarissen Zuid-West en Noord-Oost van het district Marowijne respectievelijk Olivia Domini en Clyde Hunswijk.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten