fbpx

Coen Ooft-plein krijgt kerst make-over

GFC NIEUWS- Het Coen Ooft-plein meer bekend als het Fernandes Plein is omgetoverd tot een Christmas park.
In verband met de feestdagen heeft Claire Antonius van het eventplanningbureau Orga Nice het initiatief genomen om het plein te verlichten met de ondersteuning van Fernandes en het directoraat Openbaar Groen.
Afgelopen weekend werden de lichtjes ceremonieel aangeschakeld in aanwezigheid van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, de directeur van Fernandes, Kurt van Essen en de directeur van het directoraat Openbaar Groen, Ellen Dest.
Vanwege Covid-19 zijn evenementen komen weg te vallen. Deze activiteiten zijn er om mensen blij te maken, en in dit kader heeft Antonius het initiatief genomen om het park aan te kleden met kerstlichtjes om zo mensen in de kerstsfeer te brengen. “Er is gekozen voor het Coen Ooft-plein, omdat deze plek druk bezocht wordt door kinderen. Normaliter zijn er veel activiteiten in het centrum als het gaat om feestverlichting, dus dachten we om ook op Zuid iets te doen. Toen er bij Openbaar Groen werd aangeklopt voor toestemming, waren zij gelijk enthousiast, alsook toen wij Fernandes benaderden om ondersteuning. Het is een succesvolle missie geweest”, aldus de onderneemster.
“De speeltuin ligt heel dicht bij het hart van Fernandes”, geeft directeur Van Essen aan. “Het initiatief om buiten de speeltuin te betegelen was er al, omdat klanten vaak klaagden over het moeilijk kunnen parkeren wanneer het regent. Toen wij benaderd werden om mee te helpen, hebben wij gelijk gepland om de onthulling van het I Love Fernandes-beeld op dezelfde dag te doen als het aandoen van de lichtjes, dan ondersteunt het elkaar. We zullen dit altijd ondersteunen want dit is onze voortuin”, aldus Van Essen.
Volgens minister Nurmohamed wordt getracht om in het kader van nieuw beleid, initiatieven met het bedrijfsleven te ondernemen, waarbij er bij wijze van public–private partnership infrastructurele zaken gerealiseerd kunnen worden. “Er zijn veel pleinen, dus dit is de eerste start. Zo willen wij andere bedrijven die in de buurt zijn van een plein stimuleren om het beheer over te nemen. Fernandes heeft alvast haar bijdrage geleverd bij het Coen Ooft-plein. Uiteindelijk moet het beheer hier, vanuit de mensen komen. We kunnen niet oneindig doorgaan om sponsors elke keer te vragen naar een kuub zand of een toilet. Burgers die gebruik maken van de speeltuin, kunnen 1 of 2 SRD betalen, zodat de stichting die hier beheert verder aan de slag kan”, aldus de bewindsman.

BEKIJK OOK
Winkelier in taxi klemgereden, meer dan US$ 40.000 buitgemaakt