fbpx

Coalitiepartner BEP feliciteert politieke partijen met voorlopige verkiezingsresultaat

GFC NIEUWS- De partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) feliciteert alle politieke partijen die op basis van de voorlopige uitslag zetels hebben behaald bij de verkiezingen van 25 mei.
“De BEP heeft geen keus dan zich neer te leggen bij het democratische besluit van de Surinaamse bevolking.
Blijkens de verkiezingsresultaten die echter nog niet bindend zijn verklaard, heeft het electoraat de BEP twee parlementszetels toevertrouwd. Gelet op de stand van zaken en de reeds verwerkte resultaten van de stembureaus landelijk, verwachten wij geen wijzigingen,” haalt de partij aan.
“Wij nemen derhalve deze gelegenheid te baat om de leden, propagandisten en sympathisanten van de partij te bedanken voor hun noeste arbeid. De kandidaten die op het niveau van De Nationale Assemblee, Districts- en Ressortraad een zetel hebben behaald worden ook gefeliciteerd. Naarmate de verwerking van de stembusresultaten vordert, zal het duidelijker worden wie er allemaal de eindstreep hebben gehaald.”
Hoewel de BEP niet in een hoerastemming verkeerd vanwege de twee zetels die nu in beeld zijn, is zij ook niet teleurgesteld. “Wij hebben bij de verkiezingen van 2015 in V7-verband deelgenomen en het resultaat was toen ook twee. De verkiezingen van 25 mei jongstleden hebben ons niet meer zetels gebracht, desalniettemin is een significante stijging in het aantal stemmen duidelijk merkbaar. Dit schetst dus het vertrouwen dat de kiezers in ons hebben gesteld. Als partij zullen wij ons daarom beraden, en in elk geval acties ondernemen overeenkomstig de wil van het volk.”
“Wij benadrukken dat de BEP de afgelopen jaren als autonome partij deel heeft uitgemaakt van de regering en wel op basis van een regeerakkoord. Wij hebben dus tot het einde van deze regeerperiode een samenwerking in coalitieverband en kijken als zelfstandige partij uit naar de officiële uitslag van de verkiezingen.”
Voor de BEP is het daarom nog steeds spijtig en verbazingwekkend dat gezaghebbende instituten, zoals IDOS en verschillende mediabedrijven herhaaldelijk informatie de wereld in helpen die de schijn wekken dat de BEP geen onafhankelijke partij is, die beslissingen kan nemen, die passen in een veranderde realiteit.
“Wij hopen dat alle verantwoordelijke instanties zich zullen inzetten voor een vlotte afhandeling van deze officiële uitslag, zodat de wil van het volk uitgevoerd kan worden,” besluit de BEP.

BEKIJK OOK
Wapens, drugs en geld in beslag genomen bij politie-inval