fbpx
“Coalitie diende stukken Constitutioneel Hof tijdig in”

GFC NIEUWS- De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft op 13 december in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven dat zij voordrachten heeft om het Constitutioneel Hof te bemensen.

In dit kader werd besloten dat de bemensing van het Constitutioneel Hof bij de volgende huishoudelijke vergadering zou worden besproken.

De afspraak werd gemaakt dat de curriculum vitae van de kandidaten 24 uren voor aanvang conform het reglement van orde van DNA ingediend moest zijn, zegt NDP-fractieleider Amzad Abdoe. De coalitie heeft ervoor zorg gedragen dat haar stukken tijdig en conform de geldende regels en afspraken zijn ingediend.

De volgende huishoudelijke vergadering is gehouden op vrijdag 20 december 2019. Alle stukken van de voordrachten van de NDP zijn door fractieleider Abdoel op donderdag 19 december ingediend. De volksvertegenwoordiger zegt dat de stukken door de griffier, vanwege een technische omissie, pas op vrijdag 20 december 2019 zijn doorgeleid. “Hierdoor kon de bemensing vrijdag niet besproken worden en werd de huishoudelijke vergadering verdaagd naar maandag 23 december.”

DNA-lid Abdoel zegt dat er vorige week vrijdag ook voordrachten vanuit de oppositie zijn gedaan. “Echter werden alleen namen van de kandidaten doorgegeven. Onderliggende stukken van die kandidaten hebben het parlement ook niet bereikt. Dit heeft gemaakt dat deze voordrachten niet bij deze huishoudelijke vergadering in behandeling zijn genomen.

“De coalitie die conform afspraken heeft gehandeld heeft wel ervoor gezorgd dat haar voordrachten zijn besproken. Het parlement heeft die voordrachten goedgekeurd op 23 december. De voordrachten zullen worden doorgeleid naar de president van de Republiek Suriname voor benoeming” aldus de volksvertegenwoordiger.

Het DNA-lid vindt het jammer dat ondanks de oppositie voldoende tijd had om haar zaken in orde te maken zij er toch niet voor heeft gezorgd dat alles correct werd ingediend.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…