fbpx
Co-piloot Germanwings was psychiatrisch randgeval

Andreas Lubitz, de co-piloot die dinsdag de Airbus van Germanwings waarschijnlijk bewust liet neerstorten, had psychiatrische problemen, maar verzweeg zijn ziekte voor zijn werkgever. Alle 150 inzittenden kwamen om.

Dat schrijven Nederlandse media vandaag.

De piloot had zijn opleiding in 2009 afgebroken, maar vertelde hij er niet bij waarom toen hij in dienst werd genomen. Er was volgens de maatschappij niets in zijn achtergrond dat erop wees dat hij mogelijk een risico zou kunnen zijn.

Duitse media meldden vandaag iets anders. Volgens Bild stopte Lubitz in 2009 enige tijd met zijn opleiding, nadat hij depressief geworden was. Daarna zou hij een jaar onder psychiatrische behandeling hebben gestaan. Die informatie was volgens de krant ook bekend bij Lufthansa, de moedermaatschappij van Germanwings.

Inmiddels is bekend, dat Lubitz ook recent nog geplaagd werd door medische problemen. Het Duitse openbaar ministerie maakte vandaag bekend, dat bij de piloot thuis verscheurde doktersverklaringen zijn gevonden.

Of het wederom om psychiatrische problemen ging, daarover zijn geen details bekendgemaakt. Maar Lubitz had niet mogen vliegen door zijn aandoening. Ook afgelopen dinsdag had hij niet mogen werken, maar het lijkt erop dat hij die informatie voor zijn werkgever verzwegen heeft.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.