CNN: Miljoenen mensen kunnen sterven door coronavirus

GFC NIEUWS– Er kunnen in het ergste geval miljoenen mensen sterven door besmetting met het coronavirus. Dat zegt de director, ‘National Institute of Allergy and infectyous diseases’, van de Verenigde Staten van Amerika, Dr. Anthony Fauci , aan CNN Nieuws.  Fauci is de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering op het vlak van infectieziekten.

De topexpert stoort zich aan mensen die ondanks de uitbraak van het virus toch in grote getallen bij elkaar komen en de instructies niet voldoende in acht nemen. “Dit zien wij niet graag, dat zorgt alleen maar voor meer verspreiding”, zegt hij. 

De gevolgen van een besmetting met het coronavirus zijn 10 tot 15 keer erger in vergelijking met de ergste griep die ooit op onze planeer heeft geheerst

“Als er niet snel strengere preventiemaatregelen worden doorgevoerd, kan het enorm uit de hand lopen.  Het verloop van deze pandemie kunnen wij nog buigen, maar een ieder zal moeten meewerken. We zullen moeten accepteren dat het leven voor een tijd er heel anders uit zal zien”, aldus de Amerikaanse topexpert.

Klik voor het interview met de Amerikaanse topexpert op de volgende link>>>> Mogelijk miljoenen zullen sterven door corona

ADVIESLIJST:

1.Elkaar de handen niet schudden.
2.Je handen veel vaker wassen met vloeibaar zeep en vervolgens drogen met een schoon wegwerp servet en/of desinfecteren met een alcoholgel.
3.Beperk of vermijdt ook het lichamelijk contact met anderen. Vermijdt drukke plekken zoals volle winkels, restaurants, bioscopen, pleinen en winkelcentra.
4.Houdt afstand, tenminste 1,5 tot 2 meter(s), van anderen.
5.Gebruik vooral in publieke ruimten, na het wassen van je handen, een schoon servet om de kraan te sluiten en eventueel deurknoppen te bedienen.
6.Was ook je handen of desinfecteer deze direct na het aanraken van contant geld, hendels en knoppen in publieke ruimten, het openbaar vervoer, hendels van winkelwagens, pinapparaten.
7.Vermijdt het contact met personen die koorts hebben en/of griep – of verkoudheidsverschijnselen vertonen of uit risicogebieden komen.
8.Bij hoesten en/of niezen een wegwerp zakdoek gebruiken en deze gelijk in de vuilbak doen om anderen niet te besmetten. Indien u geen wegwerp zakdoek voorhanden heeft: hoesten en/of niezen in de binnenkant van de ellebogen.
9.Blijf bij griep, verkoudheid, koorts en/of ademhalingsklachten thuis in afzondering van anderen.
10. Maak plekken zoals tafels, hendels, knopjes, toetsen, leuningen, autosturen en materialen die regelmatig door anderen worden aangeraakt regelmatig schoon met een desinfecterend middel.

 

Overige berichten