fbpx
CNN: Azië heeft gelijk over coronavirus en mondmaskers, westerse experts geven het nu eerlijk toe

GFC NIEUWS- In de komende weken zullen gezondheidsautoriteiten in verschillende landen het dringend advies geven om mondmaskers te gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. Westerse experts geven na weken van ontkenning nu eerlijk toe dat ze verkeerde informatie hebben gegeven aan de gemeenschap, meldt CNN.

“De mondmaskers hebben geen preventieve werking voor wat betreft het bestrijden van het coronavirus. Stoppen jullie met het kopen van maskers. Het heeft geen enkele zin”, vertelden westerse experts wekenlang aan de media.

Ook de directeur van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Robert Redfield, evenals deskundigen van het Nederlandse RIVM en andere overheidsinstanties gaven wat nu blijkt mogelijk verkeerde informatie.

Maandag gaf Redfield toe dat hij het nu niet zeker meer weet.  Hij zegt dat de CDC waarschijnlijk op zeer korte termijn nu ook het gebruik van mondmaskers zal adviseren. Volgens CNN is het de verwachting dat ook de WHO de nieuwe richtlijnen zal doorvoeren en het gebruik van mondmaskers zal stimuleren.

Vorige week meldde GFC Nieuws al dat Zuid- Koreaanse infectiedeskundigen zich niet kunnen voorstellen dat Europese -en Amerikaanse gezondheidsautoriteiten hun burgers adviseren om geen mondmaskers te gebruiken.

Professor Kim Woo- Ju verbonden aan de Korea University College Medicine in Zuid-Korea wordt door de regering in zijn land gekwalificeerd als de meeste kundige infectie-expert.

Hij en zijn collega’s zijn het volstrekt oneens met de richtlijnen van de meeste westerse deskundigen die al maanden propageren dat het dragen van mondmaskers zinloos is.

“Ik vind dat absurd. Het dragen van hoge kwaliteit mondmaskers [N95/FFP2/FFP3]  zorgt juist voor minder verspreiding van het virus.  In ons land draagt haast een ieder een goede kwaliteit masker en dat zorgt er ook voor dat wij relatief minder coronabesmettingen hebben in vergelijking met de rest van de wereld”, stelt de topexpert.

Hij stoort zich eraan dat er door de VS, Europa en zelfs de WHO wordt gezegd dat het zinloos is om maskers te gebruiken. De mensen in het westen worden hierover verkeerd geïnformeerd, is zijn mening.

De topspecialisten adviseren regeringen in verscheidene landen nu om hun burgers erop te wijzen dat ze een masker moeten gebruiken. Ook in de VS zijn er steeds meer politici  en virologen die oproepen om het gebruik van maskers te verplichten.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.