fbpx

Clusterteam Controle Handhaving Covid-19 treedt hard op

GFC NIEUWS- Het Clusterteam dat op 17 december is geïnstalleerd door de regering heeft zijn eerste werkzaamheden uitgevoerd.
Het team welke bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries van Volksgezondheid, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling en Sport, Defensie en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, is sinds vrijdag dagelijks in het veld om diverse controles uit te voeren.
Diverse horecabedrijven, bars en supermarkten zijn de afgelopen dagen aangedaan die zich niet hebben gehouden aan de geldende Covid-19-protocollen. Zo heeft men een bezoek gebracht aan Elegance Hotel & Casino, Blue Grand Café waar diverse regels van de protocollen werden overtreden.
Na inspectie zijn alle punten doorgegeven aan de directie en zal op een andere dag deze plek weer aangedaan worden voor de tweede inspectie. Indien de regels toch niet in acht genomen worden, zal overgegaan worden tot sluiting.
Aan de Anamoestraat kwam het Clusterteam Bar Do Bigode tegen, die normaal openstond. De diverse instanties zijn ingekomen en hebben de bar tot nader order gesloten, vanwege het zich niet houden aan de regels. Volgens het presidentieel besluit mogen bars en clubs niet open. Een andere bar is ook een boete opgelegd die tegen 22:00 uur nog open stond en bestellingen aan het opnemen was van wachtende klanten.
Ook zijn enkele supermarkten aangedaan, waarvan enkelen op het belang gewezen werden waarom zich te houden aan de Covid-maatregelen en deze binnen 2 dagen uit te voeren waar dat nog niet het geval was. De inspectie zal weer langs lopen en indien nodig, overgaan tot sluiting bij een eventuele overtreding. De groep is ook enkele supermarkten tegengekomen die nog open waren nadat de lockdown reeds was ingegaan.
Het Pannenkoek en Poffertjes Café werd ook onder de loep genomen. Bij dit restaurant werd 95% van de Covid-maatregelen wel in acht genomen. Ook deze onderneming heeft de nodige instructies gehad voor de tweede controle, welke binnenkort zal plaatsvinden.
Aan de Plutostraat is het Clusterteam overgegaan tot sluiting en ontruiming van BBQ Bar, die openstond voor dine-in. Na uitleg over alle protocollen en het presidentieel besluit heeft de arbeidsinspectie opgetreden. Alle klanten moesten per direct de plek verlaten en werd deze zaak gesloten.

BEKIJK OOK
Vier jongemannen aangehouden voor verkrachting