fbpx
Facebook Pagelike Widget

CLO wil aanpassing en uitvoering wensenpakket 2016

GFC NIEUWS- De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft in 2016 een wensenpakket aan de toenmalige regering aangeboden en wil dat dit wordt uitgevoerd.

Gezien huidige situatie van prijzen en lonen waarbij koers unificatie 100% blijkt te zijn, maar de prijzen in de winkels met tenminste 300% zijn gestegen, komen wij er niet onder uit deze aan te passen c.q. aan te vullen met de volgende punten, schrijft CLO-voorzitter Ronald Hooghart aan president Chandrikapersad Santokhi:

-de medische kosten welke drastisch zijn toegenomen
-het SZF voorzieningenpakket
-kleding – en voedingsgeld
-het verschil van de vakantiegelden over de dienstjaren 2017 en 2018

De regering heeft een loonronde aan de ambtenarij toegezegd met de bedoeling deze in januari te doen plaatsvinden. “Wij van CLO hebben geen bezwaar hiertegen, maar willen dit met u bespreken. Het is namelijk belangrijk onder uw aandacht te brengen dat wij nog het pad van gelijkheidsbeginsel bewandelen, waarbij de gemiddelde 111% aan de onderwijsgevenden nog niet Is bereikt,” haalt de CLO aan.

Tijdens de vergadering van woensdag 18 november heeft de CLO met de regering afgesproken “dat het salaris is het loon + de twk. Dit is de wens van de CLO, tegen de achtergrond van het feit dat we al jaren mee leven.”

“Ook zijn er tal van landsdienaren in dienst, sommigen met een beschikking anderen weer niet welke geen salaris ontvangen. Wij doen een beroep op u om uiterlijk aan het eind van dit jaar een oplossing te brengen in deze kwestie zodat de mensen hun salaris kunnen ontvangen. Het zijn Surinamers die zeer blij zijn met het werk die ze hebben kunnen krijgen om zodoende hun kroost te verzorgen; echter worden ze gestraft door de regering die ze als burgers van dit land gekozen hebben n.l. geen salaris, geen medische voorzieningen en vooralsnog geen zekerheid voor behoud van hun baan. President, op u doen wij een dringend beroep de mogelijkheid te bekijken aan deze mensen een voorschot op het salaris toe te kennen nog voor kerst,” aldus CLO-voorzitter Hooghart.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…