fbpx
CLO: Voordracht Swamipersad niet correct, regering wordt misleid

GFC NIEUWS- De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, zegt in een brief aan president Chandrikapersad Santokhi dat de regering wordt misleid.

Het Collectief van CLO-lidbonden onder leiding van Michael Miskin heeft een voordracht gedaan voor de raad van toezicht van het SZF. Miskin heeft als secretaris-generaal van de CLO, zijn collega Glenn Swamipersad (CLO-penningmeester), voorgedragen voor een functie binnen de SZF-raad.

“Het wettig bestuur van de CLO heeft onder ogen een schrijven d.d. 17 augustus 2020 waarin onder valse verwijzingen wordt aangegeven de heer Swamipersad G. te benoemen in de Raad van Bestuur SZF. Het wettig bestuur van de CLO wenst hierbij duidelijk te maken dat deze opstelling niet correct is en dat de regering om te tuin wordt geleidt,” schrijft voorzitter Hooghart aan de president.

“De heren zijn zich goed bewust van hun gedrag en proberen zo de regering in diskrediet te brengen. Wij informeren u dat het bestuur van de CLO kan bestaan uit maximaal 15 leden en minimaal 5 leden en het wettig bestuur zit binnen het minimale. In het schrijven van het “Collectief’ wordt aangegeven dat zij over meer bonden beschikken. Aan u geven we aan dat deze benadering hun niet het recht geven dit soort handelingen te plegen. U merkt ook dat hun brief niet staat onder het brievenhoofd van de CLO, overigens merken wij ook op dat de heer M. Miskin brieven ondertekent als te zijn Secretaris-Generaal van CL.O. dat is hij formeel in geen geval,” benadrukt Hooghart.

De CLO-voorzitter vervolgt: “ De voordracht ten aanzien van dhr. Swamipersad G. richting SZF is aan uw regering gedaan in strikt contrast tegen de goede orde. Door aan dit te voldoen voorstel zonder de CLO te horen, is er een poging ondernomen om de orde tussen regering en vakbeweging te verstoren; hetgeen nooit de bedoeling kan zijn van een democratisch gekozen regiem.”

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…