fbpx
CLO in een brief aan president: minister van Volksgezondheid autoritair en dictatoriaal

GFC NIEUWS- In een brief aan president Chandrikapersad Santokhi beschuldigt de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) de minister van Volksgezondheid van autoritair en dictatoriaal handelen.

De minister van Volksgezondheid doet handelingen zonder in feite de verhoudingen in de samenleving te bestuderen, schrijft CLO-voorzitter Ronald Hooghart aan het staatshoofd.

“Terwijl de huidige president zich uitslooft om goede verhoudingen te scheppen, zijn er ministers o.a de minister van Volksgezondheid die de basis schept voor wanverhoudingen. Klachten zijn bij de CLO binnengekomen over de man zijn autoritaire benadering en minder goede houdingen aan de dag legt die door werkers binnen de Volksgezondheid ten zeerste worden afgewezen,” schrijft Hooghart verder.

“Intussen vernemen wij rechtstreeks uit de pers dat de directeur van het SZF ontheven is, zonder dat de zittende raad ooit gehoord is. Ook blijkt uit persberichten dat er een nieuwe raad is samengesteld noch voordat de zittende raad is ontbonden. Wij zijn van oordeel dat de minister een ongehoorde houding etaleert, hetgeen wij zien als de basis voor een oorlogsverklaring aan de CLO,” merkt Hooghart op.

“Aangegeven wordt dat het SZF in feite een “baby” is van de CLO,omdat zij deze organisatie bijkans 40 jaar als zodanig koesteren. Wat de minister niet weet, is dat de gezondheidszorg voor wat betreft landsdienaren zeer separatief was en dat vele landsdienaren in het verleden de dupe van zijn geworden. Met de komst van SZF waar de CLO heel lang achter gezeten heeft, is een verbetering opgetreden in de medische zorg van de landsdienaren.”

“Het is goed om aan te geven dat natuurlijk de gewoonte ziekten steeds aangepakt moeten worden, maar wij zijn van oordeel dat het niet op deze wijze moet geschieden. De minister zou in elk geval teruggevloten moeten worden door de president en dan terug naar de beloften samen zaken op orde stellen. Wij blijven van oordeel dat dit soort koloniale handelingen de samenleving eerder opbreekt dan dat het verbetering brengt,” aldus Hooghart.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.