fbpx

CLO hekelt verdere verzwakking financiële positie ambtenaren en roept regering op tot dialoog

GFC NIEUWS- De CLO als centrale van landdienaren, maar ook de bewaarder van arbeidsverhoudingen wordt thans bedolven onder vele klachten over regeermodellen en handelingen die de kop opsteken.
Heel wat mensen die de afgelopen tijd een baan hebben kunnen verkrijgen bij de overheid worden door de regering in onzekerheid gelaten voor wat betreft de baan die ze is toegewezen. Het blijkt onder andere dat mensen die reeds werkzaam zijn op ministeries gewoon worden aangezegd thuis te blijven; hetgeen niet een behoorlijke conceptie is, schrijft de CLO aan president Chandrikapersad Santokhi.
“De overheid kan mensen niet mondeling afwijzen of terugsturen. Ais de overheid dat doet, moet dat zakelijk gebeuren per schrijven.”
Een ander kwestie is volgens CLO-voorzitter Ronald Hooghart een heel delicate en is van levensbelang. “Dit zeggen wij omdat de landsdienaren al langer dan 30 maanden leven van een salaris en een t.w.k.; hetgeen volgens afspraak met de regering van de Republiek Suriname aangehecht zou worden aan het salaris van de landsdienaren.” Nu blijkt dat de regering dat heeft nagelaten te doen.
Ook heeft de regering een grote hap uit het restdeel van het loon afgepikt, zijnde onder andere de inhouding van verschillende toelages. Hierdoor is het leven van de “have-not” totaal verpacht, haalt de CLO verder aan.
“De CLO neemt de vrijheid op u het dringend beroep te doen een van communicatie en te volgen. Het is niet de bedoeling oorlog tegen u te voeren, aangezien wij u liever de kans willen geven om het regiem langzaam maar zeker volks te richten. Wij als CLO zijn de mening toegedaan dat de politiek een breuk binnen de CLO probeert te forceren. Deze opportunistische daad kan alleen leiden tot ongewenste situaties. Het zou beter zijn dat de politiek zich niet via-via of in elk geval opportunistische lijnen pogingen aanwendt om de strijd van de arbeidsklasse in deze bijzonder dat van de landsdienaren te verzwakken,” aldus de CLO in een schrijven aan president Santokhi.

BEKIJK OOK
Controlepost Zanderij weer operationeel