fbpx
Facebook Pagelike Widget

CLO hekelt verdere verzwakking financiële positie ambtenaren en roept regering op tot dialoog

GFC NIEUWS- De CLO als centrale van landdienaren, maar ook de bewaarder van arbeidsverhoudingen wordt thans bedolven onder vele klachten over regeermodellen en handelingen die de kop opsteken.

Heel wat mensen die de afgelopen tijd een baan hebben kunnen verkrijgen bij de overheid worden door de regering in onzekerheid gelaten voor wat betreft de baan die ze is toegewezen. Het blijkt onder andere dat mensen die reeds werkzaam zijn op ministeries gewoon worden aangezegd thuis te blijven; hetgeen niet een behoorlijke conceptie is, schrijft de CLO aan president Chandrikapersad Santokhi.

“De overheid kan mensen niet mondeling afwijzen of terugsturen. Ais de overheid dat doet, moet dat zakelijk gebeuren per schrijven.”

Een ander kwestie is volgens CLO-voorzitter Ronald Hooghart een heel delicate en is van levensbelang. “Dit zeggen wij omdat de landsdienaren al langer dan 30 maanden leven van een salaris en een t.w.k.; hetgeen volgens afspraak met de regering van de Republiek Suriname aangehecht zou worden aan het salaris van de landsdienaren.” Nu blijkt dat de regering dat heeft nagelaten te doen.

Ook heeft de regering een grote hap uit het restdeel van het loon afgepikt, zijnde onder andere de inhouding van verschillende toelages. Hierdoor is het leven van de “have-not” totaal verpacht, haalt de CLO verder aan.

“De CLO neemt de vrijheid op u het dringend beroep te doen een van communicatie en te volgen. Het is niet de bedoeling oorlog tegen u te voeren, aangezien wij u liever de kans willen geven om het regiem langzaam maar zeker volks te richten. Wij als CLO zijn de mening toegedaan dat de politiek een breuk binnen de CLO probeert te forceren. Deze opportunistische daad kan alleen leiden tot ongewenste situaties. Het zou beter zijn dat de politiek zich niet via-via of in elk geval opportunistische lijnen pogingen aanwendt om de strijd van de arbeidsklasse in deze bijzonder dat van de landsdienaren te verzwakken,” aldus de CLO in een schrijven aan president Santokhi.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…