fbpx

Clinton: ‘Wreedheden tegen migranten zullen niet stoppen met vertrek Veiligheidsminister Nielsen’

Redactie GFC Nieuws — Hillary Clinton zegt dat de wreedheden tegen migranten niet zullen stoppen met het vertrek van Kirstjen Nielsen, sinds 7 april voormalig minister van Binnenlandse Veiligheid. Twitter peperde haar onmiddellijk haar eigen zonden in.

Nielsen gaf twee jaren lang leiding aan het ministerie. Zij werd verantwoordelijk gehouden voor de wreedheden onder de Amerikaanse immigratiepolitiek. Zo werden kinderen van vluchtelingen gescheiden van hun ouders gevangen gehouden.

Volgens geruchten zou het al enige tijd niet meer boteren tussen Nielsen en Donald Trump, die een nog hardere lijn wilde invoeren tegen migranten.

Half miljoen dode Irakese kinderen

Clinton zei op Twitter dat met het vertrek van Nielsen niets zou veranderen aan de “wreedheid tegen migranten,” omdat dit “het belangrijkste beleid van deze regering is.”

Twitter haalde echter herinneringen op aan Clinton’s eigen periode. De vernietigende invloed van de Amerikaanse sancties tegen Irak, waardoor een half miljoen Irakese kinderen stierven, bijvoorbeeld.

Of Clinton’s rol in het tot stand komen van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen Libië. Die leidden tot een humanitaire ramp in dat land.

Clinton — Obama — Trump

Anderen voerden aan dat het beleid van Trump tegen illegale migranten een voortzetting was van het beleid dat begon onder Bill Clinton en doorgevoerd werd door Barack Obama.

BEKIJK OOK
1549 kilo cocaïne onderschept in Jamaica niet afkomstig uit Suriname

Hillary Clinton diende als staatssecretaris van 2009 tot 2013, lobbyde voor de door de NAVO geleide bombardementen tegen Libië, en steunde terroristen die de Syrische president Bashar Al-Assad wilden afzetten.

Tussen 1993 en 2001 was zij first lady van de Verenigde Staten en ondersteunde op het hoogtepunt van het Lewinsky-seksschandaal het besluit van haar man om Joegoslavië te bombarderen.

Van 2001 tot 2009 was zij senator van de staat New York, waar ze voor het aanvallen van Irak in 2003 stemde.