fbpx
CLAD-onderzoek besteding Covid-19-uitgaven vorige regering

GFC NIEUWS- Recent zijn er stukken opgedoken, waarin uitgaven van de vorige regering in verband met Covid-19 in Suriname worden weergegeven.

Intussen zijn diverse stukken door de presidentiele commissie Oneigenlijk Gebruik Publieke Goederen onder het vergrootglas geplaatst. De commissie heeft de stukken op rechtmatigheid en doelmatigheid getoetst en heeft advies uitgebracht aan president Chandrikapersad Santokhi.

Dinsdag werd bekend dat de minister van Financiën, Armand Achaibersing, de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) heeft ingeschakeld om onderzoek te doen naar de bestedingen uit het Covid-19-fonds van SRD 400 miljoen dat door de vorige regering was ingesteld.

Op 18 september zal de regering het parlement verder informeren over deze zaak. “We gaan de cijfers presenteren waar wij nu als land staan en u kunt zelf de conclusie trekken hoeveel gelden zijn besteed aan Covid-19-bestrijding. We gaan ook de uitgaven presenteren die gedaan zijn uit het Covid-19-fonds. We zoeken her en der naar administratie en we zien al wat er gebeurd is,” aldus Santokhi.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…