fbpx
City of Xianning doneert uit stedenbandsliefde aan Para

GFC NIEUWS- Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para heeft een partij beschermingsmateriaal ontvangen van Xianning City, een stad in China, waar Para een stedenband mee heeft.

De in Suriname gefabriceerde partij handsanitizers, gezichtsmaskers en handzeep kunnen naar zeggen van de dc, mogelijk worden gebruikt bij het uitvoeren van verkiezingswerkzaamheden.

Het nogal schaars- en duur beschermingsmateriaal werd aangekocht bij Surinaamse fabrikanten voor een bedrag van SRD 33.000 en overhandigd aan Para, door de zaakgelastigde van Xianning City, Hu Zhiding. Dc Mike Nerkust van commissariaat Paramaribo Noord-Oost en de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, kregen ook beschermingsmateriaal ter waarde van SRD 22.000

Volgens Hu is het stadsbestuur van Xianning City via de media geïnformeerd over de maatregelen die de regering van Suriname neemt om de Corona epidemie te bestrijden en wenst te ondersteunen bij haar inspanning om de bevolking veilig te houden. Het stadsbestuur van Xianning spreekt ook haar complimenten uit over de gezamenlijke Surinaamse aanpak voor bescherming tegen Covid-19.

De burgervader spreekt zijn dank uit aan de zusterstad en zegt dat de goederen op het juiste moment zijn aangekomen, daar medewerkers zullen beginnen met het bestellen van oproepingskaarten aan huis van stemgerechtigden. Met gebruikmaking daarvan kunnen zij zichzelf en anderen preventief beschermen.

Volgens dc Jurel denkt Para ook aan Xianning, want er is eerder een brief verstuurd naar Xianning, met de getuigenis van medeleven bij de uitbraak van het virus in China.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…