fbpx
CIA scherpschutter gebruikte training om vrouw te stalken en te doden

GFC NIEUWS- Wanneer je op latere leeftijd weer wil daten, kan het internet je introduceren met mensen met wie je gewoonlijk niet in contact zou komen.

Elizabeth Lee-Herman voelde zich zo toen ze Vincent Verdi ontmoette via de online site Match.com begin 2017.

Beiden hadden verschillende levens geleden, maar het klikte tussen ze en begonnen kort daarna te daten.

Elizabeth, 56, was een moeder met twee kinderen, en woonde in New York.

Ze werkte al ruim 17 jaren als administratieve kracht op een school, nadat haar zoon en dochter die eerder bezochten.

Nu zijn beide kinderen in de twintig, en maakte Elizabeth meer tijd voor zichzelf na haar echtscheiding.

Vincent woonde ook in New York en was een ex- CIA inlichtingenofficier die diende als scherpschutter voor de overheid in de VS.

Hij heeft speciale opdrachten uitgevoerd in de wereld, inclusief Afghanistan, en had een heleboel verhalen om te vertellen.

Hij heeft ook gewerkt bij de Drug Enforcement Agency ( Drugshandhavingsagentschap), maar werd ontslagen. De reden daarvoor is niet bekend.

Vincent en Elizabeth hebben enkele maanden gedate, maar terwijl hij smoorverliefd was, had zij haar twijfels over hun relatie.

In juli 2017 bracht ze een eind aan de relatie, omdat ze niet van hem hield.

Maar Vincent was niet van plan om haar te laten gaan en maakte het tot zijn missie om haar terug te krijgen.

Hij belde haar dagelijks op, thuis en op kantoor en stuurde haar boeketten en chocolade.

Elizabeth zei dat ze niet was geïnteresseerd, maar dat maakte dat Vincent juist stappen verder ging en begon hij de vrouw te achtervolgen en verscheen vaker in de omgeving van haar woning.

Eens ontdekte ze dat hij haar had gevolgd naar de tandarts en zelf naar de theater waar ze plan was om een nieuwe date te ontmoeten.

Omdat hij getraind was door de overheid, kon Vincent heel gemakkelijk zijn slachtoffer traceren.

Plotseling was Vincent overal waar ze zich bevond en moest ze constant over haar schouders kijken.

Toen hij zelf op school ging waar ze werkte, gaf ze dat door aan de beveiliging, zodat men wist dat hij niet welkom was.

Uiteindelijk kreeg ze er genoeg van en deed ze aangifte bij de politie en werd Vincent in oktober 2017 voor zeven dagen opgesloten.

Hij werd opgedragen om wapens die hij in zijn bezit had, in te leveren, maar zijn advocaat haalde aan dat hij geen wapens had.

Hij mocht zich ook niet in de omgeving van de vrouw begeven, maar jammer genoeg werkte dat ook niet, omdat hij haar bleef bespioneren en kwam toch in de buurt van haar huis.

Op 1 november 2017 fietste Elizabeth naar haar werk. Het was druk in de straten, terwijl zij naar het werk fietste. Tegen 8.00 uur arriveerde ze op de plek waar ze haar fiets achterliet. Cooper Square was tegenover de bibliotheek van de school.

Plotseling verscheen Vincent met een wapen voor Elizabeth en schoot op haar.
Ze werd in haar buikstreek geraakt.

Terwijl ze op de grond viel, keerde Vincent het wapen naar zichzelf en schoot zich door het hoofd.

Elizabeth werd met spoed gebracht naar het ziekenhuis, maar stierf kort daarna.

Vincent was in kritieke toestand, maar hij overleefde het wel.

Honderden bewoners en collega’s hebben haar begrafenis bijgewoond. Collega’s raakten niet uitgesproken over Elizabeth haar passie voor de school en hoe ze zich had gecommitteerd om van de wereld een betere plaats te maken.

Vincent werd aangeklaagd voor moord. In mei dit jaar pleitte hij schuldig.

Een maand later gaf Vincent, 63, voor zijn vonnis een verklaring in de rechtszaal. “Deze woorden komen vanuit een zwaar hart,” zei hij.

“De pijn en het verdriet die ik heb veroorzaakt, kent geen limiet. Nadat ik mijn land decennialang heb gediend als legerofficier tijdens oorlogen in de wereld en ik werd geëerd vanwege mijn prestaties en discipline, weet ik niet hoe ik op deze plaats bent beland door zo een handeling te plegen. De schade die ik heb veroorzaakt, kan ik niet terugnemen.”

Vincent kreeg 18 jaar tot levenslang.

Meer nieuws

CBvS publiceert jaarverslag 2015

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is uitgekomen met haar jaarverslag over 2015, waarin de algemene financiële en economische ontwikkelingen, alsook het door…

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…