fbpx
CIA pronkt met islamitische agenten en censureert vervolgens

Na de slachtpartij in Orlando, waarbij tientallen bezoekers van een homoclub werden vermoord en gewond raakten, moesten islamitische CIA-agenten opdraven voor een pr-stunt van het agentschap dat wilde laten zien dat het een divers personeelsbestand heeft en niemand uitsluit.

Enkele agenten mochten de media vertellen hoezeer zij het naar hun zin hebben bij het bedrijf. Bij dezelfde gelegenheid werden zij echter ook gecensureerd: zij mochten niets vertellen over hun persoonlijke beleving van het werken bij de spionnenclub.

Hun religie was geen obstakel voor hun werk, de collega’s waren open-minded vanwege het internationale karakter van het werk, en het feit dat zij voor hun baan vaak stiekem moslims moeten doden, was ook al geen punt.

Toen hen echter gevraagd werd hoe zij omgaan met het persoonlijke conflict van werken voor een baas die moslims als doelwit heeft enerzijds, en anderzijds leven tussen medemoslims die de Amerikaanse acties afkeuren, mochten zij geen antwoord geven.

Er zaten minstens twee veiligheidsagenten bij het interview, die hun uitspraken in de gaten hielden en tussenbeide kwamen wanneer over “gevoelige onderwerpen” werd gepraat, schrijft de Washington Post.

Een onderzoek toonde in 2015 aan dat CIA-agenten zich op grond van hun “ras, etniciteit, handicap en seksuele geaardheid” vaak ongemakkelijk voelen binnen het agentschap.

Agenten die niet wit, christelijk, heteroseksueel of volledig gezond zijn, voelen zich volgens het onderzoek geïsoleerd en ervaren een druk om “aspecten van zichzelf te verbergen om succes te hebben.”

Vooral geënquêteerden met een Aziatische achtergrond of met hun roots in het Midden-Oosten “merken dat zij niet helemaal worden vertrouwd door hun collega’s.”

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…