fbpx
CHS stelt verkiezingsuitslag vast

GFC NIEUWS- Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft vanmiddag tijdens een openbare zitting de verkiezingsuitslag in de tien districten vastgesteld.

In de zetelverdeling is geen wijziging gekomen: VHP 20, NDP 16, ABOP 8, NPS 3, PL 2 en BEP 2.

De namen van de 51 gekozen DNA-kandidaten zijn officieel genoemd en vastgesteld. De gekozen DNA-kandidaten moeten binnen twee weken bewilligen en zullen dan worden toegelaten tot De Nationale Assemblee.

Tijdens de openbare zitting hebben twee kiezers bezwaar aangetekend, met name: Eugene van der San en Joan Nibte.
Van der San verduidelijkte, in het bijzonder voor de media, dat hij daar was als burger en niet directeur van het Kabinet van de President. Volgens de Kiesregeling kan een kiezer bezwaar aantekenen.

Van der San wees in zijn bezwaar erop dat het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) niet bevoegd was om de tijd van 07.00 – 19.00 uur die wettelijk is vastgelegd te verruimen. Deze omissie moet volgens hem gecorrigeerd worden bij presidentieel besluit, voordat OKB de verkiezingen bindend kan verklaren.

Nibte voerde enkele zaken aan die hebben plaatsgevonden in Coronie op de dag der stemming. Onder meer werd er gestrooid met geld, iemand kreeg een bromfiets als cadeau en personen werden omgekocht om hun stem op een bepaalde partij uit te brengen.

Voorzitter Eugene Merkus van het CHS zegt dat zijn nota hebben genomen van de bezwaren, echter hebben die geen invloed op het besluit van het CHS.

Het OKB is nu aan zet om de verkiezingen al dan niet bindend te verklaren.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…