fbpx
CHS besluit op 27 maart over registratie politieke organisaties

Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) neemt op 27 maart een beslissing met betrekking tot de registratie van de partijen.

Gedurende 2 werkdagen na ontvangst van de beslissing van het CHS hebben politieke organisaties de mogelijkheid om administratief beroep aan te tekenen bij de president van de Republiek Suriname.

De registratie van de politieke partijen die op 25 mei 2015 aan de verkiezingen werd op zaterdag 21 maart afgesloten. Partijen hadden vanaf maandag 16 maart de mogelijk om dit doen.

Van 23 tot en met 25 maart mogen politieke organisaties indien nodig bezwaar aantekenen, tegen registratie van een andere politieke partij indien naam dan wel aanduiding geheel of in hoofdzaak overeenstemt met de door haar gebezigde aanduiding of naam of met haar symbool waardoor verwarring te duchten is.

CHS-voorzitter Eugene Merkus zegt dat de registratie niet inhoudt dat de partijen mogen deelnemen aan de verkiezingen.

In totaal hebben 14 politieke organisaties zich geregistreerd voor de stembusgang.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)