Christelijke verpleegster ‘gemarteld door menigte in ziekenhuis nadat moslim-collega haar beschuldigde van godslastering’

GFC NIEUWSREDACTIE- Een christelijke verpleegster werd vastgebonden, uitgekleed en gemarteld door een menigte in een ziekenhuis  nadat een moslim-collega haar valselijk beschuldigde van godslastering.

Medisch personeel deed mee aan de aanval op Tabitha Nazir Gill, 30, in het Sobhraj Maternity Hospital in Karachi, Pakistan waar ze negen jaar heeft gewerkt.

Tabitha, die bekend staat om het zingen van evangelieliederen in de taal Urdu, wordt verondersteld het doelwit te zijn geweest van een wraakactie door een collega, meldt The Sun.

Ze had de collega geld zien inzamelen van patiënten en herinnerde haar aan een bevel van de hoofdverpleegkundige om het personeel te verbieden fooien te accepteren.

De andere vrouw zou wraak hebben genomen door haar ten onrechte te beschuldigen van het beledigen van moslimprofeten en het aanzetten tot geweld.

Tabitha en haar familie zijn nu gedwongen onder te duiken en krijgen bescherming van de politie, nadat een menigte van honderden het politiebureau had omsingeld.

Foto: Twitter/Nailainayat