fbpx

Chotkan tekent MoU en Luchttransportovereenkomst met Verenigde Arabische Emiraten

GFC NIEUWS- Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken Transport & Communicatie en de minister van Economische Zaken, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, die tevens ook de voorzitter is van de General Civil Aviation Authority, hebben op 30 oktober in Dubai een MoU en Luchttransportovereenkomst ondertekend.

Al Mansoori gaf tijdens de ontmoeting aan zeer verheugd te zijn met de komst van minister Chotkan en zegt dat met deze ondertekening een luchtbrug geslagen wordt tussen Suriname en de Verenigde Arabische Emiraten (UAE).

Verder heeft de GCAA topman de scala aan expertise aangehaald die op het gebied van safety en regulations aan Suriname geboden wordt. Met de ondertekening van deze MoU en Luchttransportovereenkomst is Suriname het 180e land waarmee zulks is gesloten.

Al Mansoori heeft in zijn rol als minister van economische zaken ook gebruik gemaakt van de ontmoeting om te praten over de economische groei van de Emiraten.

Hij zegt dat Suriname wellicht een wezenlijke bijdrage zou kunnen leveren als het gaat om de productie en export van agrarische producten naar zijn land. In tegenstelling tot de UAE heeft Suriname een voordelig klimaat.

De meeste groente en fruit wordt er geïmporteerd en de mogelijkheid bestaat dat bij de uitdieping van deze relatie tussen beide landen, Suriname de mogelijkheid geboden zou kunnen worden om er te mogen exporteren.

BEKIJK OOK
EZ reageert op beschuldigende mediaberichten over besluiten minister Kuldipsingh

Minister Chotkan gaf aan dat het de regering onder leiding van president Desi Bouterse meer dan menens is om deze “brug” naar het Midden – Oosten toe te slaan met in het verlengde daarvan nog meer bevriende naties te maken die kunnen bijdragen aan de verdere groei van de economie van Suriname in het byzonder en de bekendheid van het land in het algemeen.

Chotkan onderschrijft deze Luchttransport Agreement en MoU met de United Arab Emirates, UAE, als de basis voor verdere samenwerking en versterking van de capaciteit van de luchtvarenden in Suriname, zeker als gekeken wordt naar het luchtvaartniveau van de Verenigde Arabische Emiraten.

Verder in het gesprek stond de bewindsman stil bij het tropisch regenwoud, de schoonheid van ons groen evenals de hoeveelheid aan zuiver en gezond water dat ons land te bieden heeft.

Suriname beschikt over tal van mogelijkheden en natuurlijke hulpbronnen die in positieve zin ingezet zouden kunnen worden in een win win situatie voor beide landen.