fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Chotkan positief over herinrichting Zwartenhovenbrugstraat

GFC NIEUWS- De herinrichting van de Zwartenhovenbrugstraat draagt de goedkeuring van minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C).

Nadat op 13 december het gedeelte tussen de Limesgracht en de Commissarisstraat is opengesteld, is de Zwartenhovenbrugstraat nu weer volledig opengesteld voor het verkeer. Echter zal de aannemer de werkzaamheden binnenkort verplaatsen naar het gedeelte nabij het standbeeld Kwakoe.

De bewindsman merkt op dat de filevorming nu al aan het verminderen is. Hij spreekt zijn dank uit aan de totale gemeenschap voor haar medewerking gedurende de werkzaamheden tot nu toe en in het bijzonder de ondernemers die dagelijks gebruik moeten maken van de Zwartenhovenbrugstraat, maar vanwege de werkzaamheden lange uren moesten maken in de file’s.

Als we samenwerken kunnen we mooie projecten uitvoeren. De Zwartenhovenbrugstraat is daar zeker een van”, zegt minister Chotkan. Hij brengt in herinnering dat de aannemer bij de start van het project met heel wat onvoorziene zaken werd geconfronteerd.

OOK INTERESSANT
Elektronisch stemmen verkiezing Jeugdraad Suriname volledig betrouwbaar

Zo lagen het lateraalstelsel, het hoofdontwateringsstelsel, EBS-hoogspanningskabels, SWM-buizen en Telesur-kabels door elkaar heen onder het wegdek. De aannemer heeft dit alles samen met de nutsbedrijven moeten herstellen en verplaatsen.

Volgens de bewindsman is de Zwartenhovenbrugstraat een van de oudste wegen in het Surinaamse wegennet. “Het is nu een pracht van een weg geworden, een die niet alleen opnieuw verhard is, maar ook niet meer opengebroken hoeft te worden door nutsbedrijven”, stelt hij.

Hij legt verder uit dat de nutsbedrijven zijn gevraagd hun kabels en buizen naar de berm te verplaatsen zodat bij werkzaamheden het wegdek niet hoeft te worden opengebroken. In dit kader is het laterale stelsel volledig vervangen en zijn de individuele aansluitingen ook daarop afgestemd.

Aangezien er ook asfalteringswerkzaamheden hebben plaatsgevonden, voegt minister Chotkan de Zwartenhovenbrugstraat ook toe aan de lijst van uitgevoerde asfalteringsprojecten.