fbpx

Choi’s ontkent: medewerker niet besmet met het coronavirus

GFC NIEUWS- De leiding van Choi’s Supermarkt ontkent dat een medewerker besmet is met het coronavirus.

“We hebben de melding ontvangen dat er een bericht rondgaat via o.a. WhatsApp dat er een werkster van Choi’s Zuid besmet zou zijn met Covid-19 en in het Wanica Ziekenhuis zou zijn opgenomen. Dat willen we hierbij ontkrachten en aangeven dat dit FAKE-NEWS is,” laat het bedrijf weten.

“Het coronavirus is in Suriname en kan een ieder treffen. Iedereen is een potentiële drager en we zullen er rekening mee moeten houden dat er het komende jaar tot er een vaccin is mensen besmet blijven raken. Dat kan een ieder overkomen onafhankelijk van waar een persoon woont of werkt”, wordt verder aangehaald.

“Vanaf de eerste meldingen heeft Choi’s Supermarkt direct actie ondernomen en maatregelen getroffen om verspreiding te helpen beperken/ voorkomen zoals de 1.5m-afstandstrepen bij de kassa, vloerstickers en handen desinfecteren bij de ingang. Dat blijven we ook doen totdat het weer versoepeld kan worden op advies van het Covid-19 Managementteam.”

BEKIJK OOK
Voldoende infuus en medicijnen voor behandeling kinderen met rotavirus

“Wanneer er in de toekomst wellicht besmettingen zullen zijn, zal Choi’s Supermarkt daarop anticiperen en de juiste acties ondernemen om besmettingen te voorkomen aan de hand van de richtlijnen die gelden.”

“Het is erg jammer dat er personen zijn die met fake-news of berichten die niet gecheckt zijn, proberen aandacht te krijgen of onrust te zaaien.”

“Choi’s Supermarkt zal zich desondanks blijven inzetten om de verspreiding van het virus te helpen voorkomen, want het kan voor personen met een slechte weerstand of onderliggende klachten een groot risico zijn. Daar mag niet te luchtig over worden gedaan en een ieder moet zijn verantwoordelijkheid hiertegen nemen,” aldus een bericht van Choi’s Supermarkt.