Chinese winkeliers: prijzen gaan zeker omlaag

GFC NIEUWS– De prijzen in de supermarkt zullen zeer zeker omlaag gaan nu er sprake is van regulering van de wisselkoersen voor buitenlandse valuta.

Alles is echter afhankelijk van voldoende beschikbaarheid van de euro’s, Amerikaanse dollars  en de economische ontwikkelingen in Europa en de Verenigde Staten van Amerika, zeggen verscheidene Chinese ondernemers aan GFC Nieuws.

Door de ontwrichtende gevolgen van de coronapandemie hebben veel buitenlandse exporteurs en fabrikanten het momenteel erg zwaar en leven in onzekere tijden. Dit zou eventueel ook positief of negatief van invloed kunnen zijn op de tarieven van producten die uit het buitenland worden geïmporteerd.

“Als de overheid zorgt voor het voldoende beschikbaar maken van harde valuta, dan kan in ieder geval niet de koersverhoging in Suriname ten grondslag liggen aan verhoogde prijzen in de supermarkten. De prijzen in de winkels zullen op een gegeven moment simpelweg omlaag moeten gaan”, stelt en Chinese ondernemer die eigenaar is van een grote supermarkt in het noorden van Paramaribo.

Overige berichten