Chinese winkeliers boos: wij worden kaalgeplukt door deze regering, volgende keer kiezen wij voor de NDP

GFC NIEUWSREDACTIE – Drie Chinese winkeliers die hun zaken hebben in Paramaribo vertellen aan GFC Nieuws dat ze kaalgeplukt worden door de huidige regering Santokhi- Brunswijk.

Ze zijn bitter teleurgesteld in het beleid dat volgens hen voornamelijk gericht is op het verhogen van haast alle tarieven.

Hun misnoegen begon vorig jaar al vorm aan te nemen toen de valuta wisselkoersen tegen alle beloften in die voorafgaande aan de verkiezingen zijn gedaan, abrupt werden verhoogd.

“Wij worden sinds het aantreden van deze regering alleen maar geconfronteerd met scherpe verhogingen van tarieven, niets is omlaag gegaan. Wij worden kaalgeplukt”, zeggen de winkelondernemers op scheldende toon aan GFC.

“Onze klanten weten niet hoeveel wij uitgeven aan het wisselen van harde valuta, de EBS, SWM, transportkosten, douanekosten, verzekeringen en dergelijken”.

De ondernemers benadrukken dat ze vooral extreem veel meer geld moeten neertellen bij de douane wanneer ze zelf spullen uit het buitenland importeren.

“Wat er nu gebeurt is zeer ergerniswekkend. Onze winsten zijn drastisch gedaald. Het is nu echt een kwestie van overleven”.

De winkeliers onthullen de laatste tijden veel meer stress te hebben door de ontstane onzekerheden. Alle drie beweren in 2025 hun stem te zullen geven aan de NDP.

“Bij de volgende verkiezingen gaan onze stemmen absoluut naar de NDP. Ik kan u garanderen dat een groot deel Chinezen dat zal doen”.

“Die partij hield bij het doorvoeren van maatregelen nog rekening met de gevolgen die deze hebben op de gemeenschap en ondernemers”.

“Deze beleidsmakers lijken zich echter totaal niet te storen aan de consequenties van hun besluiten”.

“Ze  hebben de binding met het volk en de ondernemers verloren en weten dus niet wat er onder hen leeft”, aldus de verwijten van de boze Chinese winkeliers.

Foto ter illustratie.