Chinese vrouw op schandalige wijze uitgescholden om coronavirus

GFC NIEUWS–  Een Surinaamse vrouw van Chinese afkomst is woensdagmorgen op schandalige wijze uitgescholden door een onbekende man, vanwege de wereldwijde verspreiding van het potentieel dodelijke coronavirus. De onschuldige Chinese werd tijdens de scheldpartij bovendien een pijnlijke en langdurige dood toegewenst.

“Ik wens je een pijnlijke en langzame dood toe. Je mag stikken totdat je dood neervalt door corona”, werd onder meer op zeer agressieve toon geschreeuwd tegen het geschrokken slachtoffer.

Het krankzinnige incident vond plaats op straat in het Laakkwartier, Den – Haag, Nederland. De vrouw liep op straat en was onderweg naar haar werk toen de Nederlandse man haar plotseling begon uit te schelden.

Volgens informatie vinden steeds meer Chinezen in Nederland dat ze worden gediscrimineerd vanwege het virus. Er worden vaker scheldpartijen en kwetsende opmerkingen gemeld.

Rui Jun Luong, een 24- jarige studente in Nederland, laat via sociale media weten dat ze het uitschelden van Chinezen spuugzat is. Op Facebook schrijft ze: “Ik ben het zo zat, ik lees constant racistische reacties over het coronavirus. Allerlei racisten die Chinezen en veel mede-Aziaten naar beneden willen halen.”

 

 

Overige berichten